GLAZBENI SPEKTAKL

NAJPRODAVANIJA PJEVAČICA U POVIJESTI STIŽE U ZAGREB! Velika Celine Dion u lipnju u Areni: 'Više od deset godina je pokušavamo dovesti'

 REUTERS

Iako se ovih dana o dolasku u Hrvatsku jedne od najvećih i najcjenjenijih glazbenih zvijezda današnjice tek nagađalo, danas je i službeno potvrđeno da Celine Dion 5. lipnja iduće godine stiže u Arenu Zagreb.

Njezin zagrebački koncert, u organizaciji Star produkcije, dio je velike svjetske turneje na kojoj promovira svoje najnovije studijsko izdanje “Courage”, a koja je počela 18. rujna u Quebecu.

Uz Zagreb, gdje će najprodavanija pjevačica u povijesti nastupiti prvi put, Courage World Tour uključivat će više od sto gradova diljem svijeta, a za produkciju na najvećem svjetskom nivou, uz Star produkciju, zadužen će biti i Concerts West/AEG Presents. Europski dio turneje počinje 23. svibnja 2020. u poljskom Lodzu, a osim brojnih gradova u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, ova svjetska glazbena diva razveselit će svoje obožavatelje u Belgiji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Finskoj, Švedskoj, Danskoj, a osim u Hrvatskoj, prvi će put nastupiti na Malti i Cipru. Da velika Celine Dion stiže kod nas dalo se naslutiti i prema objavi na njezinom Instagramu na kojoj se natpis “Vidimo se uskoro” pojavio i na hrvatskom jeziku.

- Iznimno sam ponosan i velika mi je čast biti organizator koncerta Celine Dion u Zagrebu, posebno ako uzmemo u obzir kako se radi o jedinom njezinom koncertu na ovim prostorima. Više od deset godina želio sam Celine Dion dovesti u Hrvatsku i publici priuštiti jedinstveni glazbeni doživljaj koji do sada nije viđen na ovim prostorima i koji će se dugo pamtiti - najavio je direktor Star produkcije Alen Ključe, dodajući kako je njegov dosadašnji rad s glazbenim velikanima poput Bocellija, Bublea, Stewarta, Brightman i drugih, postao referenca za preporuku svima koji su do sada nastupali u Hrvatskoj i s kojima je imao priliku surađivati.

Posebno se, pritom, izdvajaju timovi Andree Bocellija i Roda Stewarta.

- Njihova iznimno pozitivna iskustva u Hrvatskoj zasigurno su značajan doprinos u promoviranju Zagreba i Hrvatske kao poželjnih koncertnih destinacija. Naročito me veseli činjenica što se sve više svjetskih izvođača odlučuje za nastupe u ovom dijelu Europe pa je tako Zagreb postao jedna od destinacija svjetske koncertne rute - naglašava Ključe, uz poziv svima da svoje ulaznice za ekskluzivni glazbeni spektakl Celine Dion, koje će se u prodaji naći od petka, 4. listopada, osiguraju na vrijeme.

Inače, prošli tjedan je Celine Dion, čije je ime već desetljećima asocijacija za predivan glas, objavila tri nove pjesme sa svog dugoočekivanog albuma pod nazivom “Courage”, koji će diljem svijeta biti dostupan od 15. studenoga. Singlovi “Imperfections”, “Lying Down” i “Courage” predstavljaju nov i uzbudljiv pravac za slavnu pjevačicu koja je jučer premijerno objavila i spot za pjesmu “Imperfections”.

A da će se za njezin zagrebački koncert sigurno tražiti karta više, govori i činjenica da je njezina prošlogodišnja turneja Celine Dion Live, na kojoj je održala 22 koncerta u 12 gradova Azije, Australije i Novog Zelanda bila mjesecima unaprijed rasprodana. Doduše, zbog viroze i upale grla je trenutno Celine Dion morala odgoditi svoja četiri koncerta u Montrealu, pa će tako nastupe zakazane za jučer, danas, te 30. rujna i 1. listopada u tamošnjem Bell Centreu održati u studenome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:54