A. LLOYD WEBBER

Najteži dani u životu slavnog redatelja: ‘Žao mi je, propuštam premijeru jer mi se najstariji sin bori s rakom‘

Zbog zdravstvenih problema svoga sina propustit će premijeru svog novog brodvejskog mjuzikla ‘Bad Cinderella‘ 23. ožujka

Andrew Lloyd Webber

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Britanski kazališni redatelj, jedan od najtraženijih skladatelja mjuzikala Andrew Lloyd Webber proživljava jedne od najtežih dana u svome životu. On je, naime, uz svog najstarijeg sina Nicholasa Lloyda Webbera (43) koji se bori s rakom želuca.

Nicholas se s tom bolešću bori već više od godinu dana, prenosi Page Six.

“Potpuno sam slomljen što moram reći da je moj najstariji sin Nick kritično bolestan. Kao što to moji prijatelji i obitelj znaju, borio se s rakom želuca posljednjih 18 mjeseci i Nick je sada hospitaliziran”, napisao je redatelj.

Jedan od najtraženijih autora mjuzikala također je napomenuo da će zbog zdravstvenih problema svoga sina propustiti premijeru svog novog brodvejskog mjuzikla ‘Bad Cinderella‘ u New Yorku 23. ožujka.

"Stoga nisam mogao prisustvovati nedavnoj pretpremijeri ‘Bad Cinderelle‘ i kako stvari stoje, neću moći bodriti njihovu prekrasnu glumačku postavu, ekipu i orkestar na ovotjednoj premijeri. Svi se molimo da će Nick uspjeti. On se hrabro bori svojim neukrotivim humorom, ali trenutno je moje mjesto uz njega i moju obitelj", nastavio je Lloyd Webber.

Tim koji radi na mjuziklu također je u subotu putem Twittera komentirao tužnu vijest te pružio podršku Lloydu Webberu.

"Glumačka ekipa i cijeli tim ‘Bad Cinderelle‘ šalje svoju ljubav, misli i molitve Andrewu i cijeloj obitelji Lloyd Webber", stoji u ‘tweetu‘.

Nicholas, kojeg je Andrew dobio s bivšom suprugom Sarah Hugill, već dugi niz godina ide stopama svog slavnog oca. Snimio je glazbu za seriju ‘Love, Lies and Records‘ BBC-a One, zajedno s filmom ‘The Last Bus‘, a čak je bio nominiran za Grammyja nakon što je 2021. snimao za ‘Cinderellu‘.

Skladatelj je u prethodnim intervjuima otkrio da je izbacio ‘Lloyd‘ iz svog prezimena kako ga se ne bi ocjenjivalo prema ocu, već prema vlastitim zaslugama. "Prije nekog vremena, odustao sam od Lloyd prezimena, da vidim kakva će biti reakcija", rekao je u intervjuu za The Times 2011.

"Dobio sam neke stvari da ih napravim za radio pa sam pomislio - Ok, očito nisam potpuni idiot. Onda sam si pomislio - čekaj malo, ako su drugi ljudi spremni raditi sa mnom bez tog prezimena, onda bih možda trebao nastaviti baviti se time", ispričao je tada.

Ova tužna vijest uslijedila je nekoliko mjeseci nakon što je otkriveno da će ‘Fantom iz opere‘, najdugovječnija predstava na Broadwayju, spustiti svoj zastor po posljednji put 2023. godine. Od premijere u siječnju sada već daleke 1988., ovaj mjuzikl imao je više od 13 tisuća izvedbi tijekom 35 godina. Zbog velike potražnje nakon ove šokantne najave, ‘Fantom‘ će, prenosi Page Six, završiti 16. travnja, osam tjedana kasnije od prvotno najavljenog datuma zatvaranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:42