VELIKI RASKOL

Najtužniji rođendan princa Williama: ‘Upravo je zauvijek izgubio jedinu osobu koja ga je sasvim razumjela. Nema natrag‘

Williama nervira cijela ta drama oko njihovog odnosa, a Harry se pobrinuo da cijeli svijet zna što se događa u njihovim životima

Princ William i princ Harry

 Yui Mok/Afp

Je li zauvijek gotovo među braćom? Pitaju se to danas Britanci nakon što su u medije procurile izjave bliskih prijatelja princa Williama koji tvrde da je odnos njega i princa Harryja "na dnu" te da se ne može popraviti.

- William koji će kroz par dana proslaviti 40. rođendan, istinski voli Harryja, ali smatra da je izgubio jedinu osobu, osim svoje supruge Kate, koja je razumjela njihov neobičan način života, tvrdi izvor dodajući da je Harry svojim posljednjim istupima prešao granicu s koje nema povratka. Navodno jednu stvar kraljevska obitelj Harryju i Meghan nikako ne može oprostiti, a to je intervju kod Oprah Winfrey u kojemu su ih između ostalog optužili za rasizam i šikaniranje.

image

Meghan Markle i princ Harry

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Na pitanje misli li da će vojvoda od Cambridgea ikada popraviti odnos s Harryjem, njihov prijatelj govori kako je teško odgovoriti na to pitanje te da bi za to njih dvojica trebali ponovno pronaći 'zajednički jezik'.

- Da bi to učinili, obojica moraju priznati krivnju, a poprilično je očito da jedan od njih to odbija učiniti, ističe.

- William je također principijelan i vjeruje da je Harry prešao svaku mjeru, a također vidi i koliko je njihov otac uzrujan zbog cijele situacije.

Kako tvrdi izvor, Williama nervira cijela ta drama oko njihovog odnosa, a Harry se pobrinuo da cijeli svijet zna što se događa u njihovim životima.

- Mislim da će se u budućnosti naći u boljoj poziciji, ali ne sada. Previše se toga dogodilo da bi se stvari vratile na staro, govori bliski prijatelj.

image

Princ Charles, kraljica Elizabeta II., princ William i njegova supruga Kate te njihova djeca; princ George, princeza Charlotte i princ Louise

Hannah Mckay/Afp

Kako tvrdi, William želi da Harry bude sretan, a ako im 'prestane bacati prašinu u lice', možda će William pronaći način da mu oprosti te da sve što se dogodilo među njima zaboravi.

Drugi izvor govori kako je William uvijek bio zaštitnički nastrojen prema Harryju te da ima vrlo nisku toleranciju prema ljudima koji ga ne poštuju, pa čak i sada.

Braća su uvijek bila pod silnim pritiskom medija. Nisu imali prostora za disanje, kažu prijatelji, a Harryjeva supruga Meghan Markle dodatno je zakomplicirala situaciju.

- Harry je morao odabrati stranu, a postojala je samo jedna strana koju je mogao izabrati, kažu.

Među izjavama prijatelja koje su objavljene stoji i ona od "osobe koja Williama zna dugi niz godina", a koja tvrdi da on nije toliko dosadan i poslušan kao što to mnogi misle.

- William je, kao i njegov mlađi brat, neizmjerno uživao u nepodopštinama u svojim tinejdžerskim i 20-im godinama. Međutim, za razliku od Harryja, on nikada nije bio uhvaćen u nekom prekršaju, tvrdi za princa koji je, kako kaže, uvijek bio oprezniji s kim se druži, fokusirao se na manji krug prijatelja kojima je vjerovao jer je morao više paziti na ono što ga čeka u budućnosti.

Njegov dugogodišnji mentor i bivši privatni tajnik Jamie Lowther Pinkerton koji je također kum njegova sina, princa Georgea govori da je William uvijek bio osoba duboke i impresivne zrelosti.

image

Princ William i supruga Kate

Henry Nicholls/Afp

Tvrdi da će svatko tko poznaje Williama reći da je to što je postao otac i suprug izvuklo najbolje iz njegovog karaktera.

- On jednostavno voli biti otac i imati 'sređenu' obitelj oko sebe, otkriva jedna njegova prijateljica.

Kroz sve ove brodolome njegova 40-godišnja supruga Kate Middleton nije mu bila samo supruga, već i najbolja prijateljica.

Njihov brak neizbježno je bio pun potresa i meta tračeva, ali njima bliski izvori sada opovrgavaju bilo kakve probleme.

- Svi ti tračevi su glupost, ističu.

- Oni ne mogu biti sretniji kao bračni par. Nerazdvojni su. Skupa ručaju, sjede i gledaju televiziju svaku večer. Naravno, izlaze i viđaju svoje prijatelje i žive vrlo konvencionalnim bračnim životom, kažu.

Podsjetimo, William i Kate dijele troje djece – osmogodišnjeg princa Georgea, sedmogodišnju princezu Charlotte te četverogodišnjega princa Louisa.

Njihova djeca ovoga rujna kreću u novu pripremnu školu za zajedničko obrazovanje u Berkshireu, a bračni par želi osigurati da obitelj uživa u što bezbrižnijem odgoju, daleko od svijetla reflektora te da bude bliže i kraljici i 'klanu' Middleton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:40