ZABRANA CAJKI?

Najveća zvijezda turbofolka o zabrani koncerta u Puli: ‘Srbija je najveća i nameće trendove‘

‘Glazba iz te zemlje se širi krvlju, pa se ne može zabraniti‘, objasnila je popularna pjevačica

Jelena Karleuša

 Instagram/Jelena Karleuša

Popularna srbijanska pjevačica Jelena Karleuša oglasila se povodom zabrane održavanja koncerta u Puli, na kojem su trebali nastupiti Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović.

Prema Avazu, Jelena je prvo objasnila zašto je Beograd drugačiji od ostalih, ali i da se "glazba iz te zemlje širi krvlju, pa se ne može zabraniti".

- Srbija, kao najveća i najdominantnija u balkanskoj skupini, tradicionalno nameće trendove i pravila igre u regiji. I u glazbi, i u sportu, i u svim drugim poljima, pa tako i u politici. Sve što dolazi iz Beograda, jedine metropole i epicentra, kapilarno se širi ka provinciji i dobiva na brzini i snazi ​​- napisala je Jelena.

image

Jelena Karleuša, 2022.

Pedja Milosavljevic/Cropix

Ističe da veličina Beograda leži u tome što "nikada ne zabranjuje".

– Kad prošetate Beogradom i pogledate ponudu restorana, primjerice, nude Dane Hvara, Dane Istre, Pule i Dalmacije... Nude gostovanja izvornih hrvatskih klapa. Imamo i Dane Makedonije, Dane Kotora, ponudu crnogorske mafije podijeljene po selima, o Bosni i da ne govorimo. Sarajevski ćevap, Dani Sarajeva... - dodala je Karleuša.

image

Karleušina Instagram priča

Screenshot/

Također, naglasila je da Beograd "prihvaća sve".

– Beograd nikome ne zabranjuje i zato je centar. Zabrane, podjele, mržnja i netolerancija figure su malih igrača. Naša glazba je virus koji se širi krvlju, osjeća se srcem, kožom... I ne može se zabraniti. Vrlo je virulentan. Može vremenom mutirati i promijeniti oblik, ali naš balkanski genetski kod je takav da ćemo prije ili kasnije oboljeti od kroničnih bolesti - zaključila je 44-godišnja Karleuša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:18