KOINCIDENCIJA?

Nakon 20 godina Madonna napokon objavila originalni kontroverzni video za poznatu pjesmu: Jedne zloglasne scene ipak nema

Pjevačica upada na modnu reviju s ratnom tematikom, gdje plesači bivaju ozlijeđeni, a na ekranu ide stvarna ratna snimka

Madonna 2008.

 Smg/Zuma Press/Profimedia/Smg/zuma Press/profimedia

Madonna je objavila izvorni video za svoju pjesmu "American Life" iz 2003., zajedno s krvavim ratnim snimkama. Naime, prije dvadeset godina izlazak spota "Life" piše The New York Post, koincidirao je s početkom rata u Iraku. Iako sama pjesma nije bila politička, već je koketirala s materijalizmom koji dolazi s pop superzvijezdama, video je imao antiratnu izjavu.

Odjevena u vojnu odjeću, Madonna upada na modnu reviju s ratnom tematikom, gdje plesači bivaju ozlijeđeni, udovi se odvajaju, a na ekranu treperi stvarna ratna snimka. Scene prikazuju preplašenu i krvavu djecu, ljude u plamenu, krv, utrobu i bombe. Ali sve je to izrezano iz videa za njegovo prvo izdanje.

"Odlučila sam ne objaviti svoj novi video. Snimljen je prije početka rata i ne vjerujem da je primjereno emitirati ga u ovom trenutku. Zbog nestabilnog stanja u svijetu i zbog osjetljivosti i poštovanja prema oružanim snagama, koje podržavam i za koje se molim, ne želim riskirati da uvrijedim bilo koga tko bi mogao pogrešno protumačiti značenje ovog videa", objasnila je pjevačica u travnju 2003. Verzija izdana 2003., nastavlja The Post, pokazala se prilično nezanimljivom, jer se iza Madonne na zelenom ekranu pojavljuju različite zastave, iako se uvijek znalo da postoji i neusporedivo žešći i bolji video.

No jedna zloglasna scena koja je kružila internetom vidljivo nedostaje u novom izdanju, a to je ona koja prikazuje dvojnika Georgea W. Busha kako hvata granatu koju Madonna baca na kraju videa. No sada je u ovom spotu iz 2023. nema, nego on završava otkucavanjem bombe na modnoj pisti.

image

Madonna

Angela Weiss/Afp

The Post je kontaktirao Madoninne predstavnike za komentar. Inače kraljica popa trebala bi započeti sjevernoamerički dio svoje svjetske turneje "Celebration" u Vancouveru 15. srpnja. Prihod od ulaznica u Nashvilleu 22. prosinca trebao bi ići transrodnim organizacijama. Madonna također želi učiniti sve što je potrebno kako bi vratila svoj prirodni izgled prije nastupa, navodi se u izvješću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:01