ISTINA NOVOG DOKUMENTARCA

NAKON 20 GODINA OTKRIVEN UBOJICA TUPAC SHAKURA? Oni koji su već spominjali njegovo ime, a bilo ih je četvorica, danas su mrtvi...

Marion 'Suge' Knight tvrdi da su njegov bivša žena i bivši šef osiguranja Death Row Recordsa, Reggie White Jr, ubili Tupaca Shakura koji se nalazio na suvozačkom mjestu, te da je on, Suge, zapravo bio meta pucnjave 1996.

Njegov odvjetnik Thaddeus Culpepper priložio je potpisanu izjavu da je ‘Knight dugi niz godina znao da iza ubojstva Tupaca i pokušaja ubojstva Knighta stoje Reggie Wright Jr. i njegova bivša žena Sharitha’. Odvjetnik je dodao i da Suge ima detaljne informacije koje se tiču ubojstva još jednog repera, Biggieja Smallsa, odnosno Notorious B.I.G.-ja.

Reper je svoju priču ispričao za novi dokumentarac ‘Tupac Assassination: Battle for Compton’ redatelja Michaela Douglasa Carlina i Richarda Bonda, temeljenog na knjizi ‘Tupac: 187 The Red Knight’ u kojoj je Suge također sudjelovao.

Prema teoriji izloženoj u filmu Tupac se samo našao na putu, a prava meta bio je Suge koji je s Dr. Dreom i drugima osnovao izdavačku kuću Death Row Records. Tupac Shakur (25) je u pucnjavi iz drugog automobila zadobio smrtonosne rane od četiri metka (dva u prsa, jedan u ruku, jedan u nogu) dok se sa Sugeom 7. rujna 1996. vozio Las Vegasom nakon odgledane borbe Mikea Tysona. Tupac je umro šest dana kasnije, 13. rujna.

Marion Knight, chairman of Deathrow Records, arrives at University Medical Center in Las Vegas after Tupac Shakur's death was announced, September 13. Deathrow was Shakur's label. Shakur was shot four times in a drive-by shooting September 7 after attending the Mike Tyson fight. Approximately 100 people gathered outside the hospital after hearing of Shakur's death. rms/Photo by R.

CRIME SHAKUR - RTRM7U
Marion Suge Knight dolazi u bolnicu nakon što su mu javilia da je Tupac umro od posljedica pucnjave

Glasnogovornik filma je rekao da se prema njihovoj teoriji čini da je to bio prvi u nizu pokušaja atentata na Sugea koji je kulminirao ranjavanjem glazbenog menadžera sa šest metaka 2014. Sugea su svojedobno prozivali za odgovornost za ubojstvo Shakurovog suparnika Christophera 'Biggie Smalls' Wallacea 1997., piše Music News.

Prod DB © FilmFour - Lafayette Films / DR
BIGGIE ET TUPAC (BIGGIE AND TUPAC) documentaire de Nick Broomfield 2002 GB
avec The Notorious B.I.G. et Tupac Shakur
Autre titre : LA Story (USA) (working title)
rappeurs, musiciens, violent, doigt d'honneur, Image: 173055595, License: Rights-managed, Restrictions: NO RESTRICTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual movies
Profimedia, Visual movies
Biggie Smalls i Tupac

30 JAN 2014

TUPAC SHAKUR, PUFF DADDY AND BIGGIE SMALLS IN THIS GREAT CELEBRITY TWITTER PICTURE!, Image: 217023987, License: Rights-managed, Restrictions: PLEASE CREDIT AS PER BYLINE
*UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE TELEPHONE 0208 344 2007*, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos
Tupac Shakur, Puff Daddy i Biggie Smalls

Bivši detektiv policije u Los Angelesu Russell Poole iznio je prije dvije godine za magazin Vice istu teoriju. Smatra da su Wright Jr. i Sharitha Knight, ako ništa drugo, organizirali njegovo ubojstvo kako bi preuzeli kontrolu nad Death Row Records. ‘Suge u to vrijeme još nije bio razveden i da su ga tada ubili, ona bi dobila većinu bogatstva. Zato se obratila Wrightu koji je bio zadužen za izdavačku kuću dok je Suge u zatvoru’, rekao je.

White Jr. je prije dvije godine za magazin AllHipHop istaknuo da je već nekoliko ljudi, koji su njega optužili za ubojstvo, i sami umrli u posljednjih deset godina, primjerice bivši tjelohranitelji Michael Moore, Frank Alexander kao i Russell Poole. ‘Vjerujem u karmu. Svi ti ljudi su umrli. Sljedeća osoba bi mogla biti R.J. Bond. Nikome ne predviđam smrt, ali bolje bi im bilo da se zbroje. Bilo bi im bolje prestati s tim glupostima koje govore jer padaju kao muhe’, rekao je White Jr.

Rap mogul Marion
Kevork Djansezian / REUTERS
Marion Suge Knight na sudu, snimljen u ožujku 2015.

Suge trenutno u pritvoru čeka suđenje za ubojstvo i pokušaj ubojstva nakon prometne nesreće u Comptonu, Kaliforniji, u siječnjuu 2015., kad je kamionom u bijegu od svađe koja je prethodila pokosio prijatelja Terryja Cartera i ozlijedio glumca Clea Sloana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:36