ČETVRTI DIO

Nakon 20 godina pauze napokon stiže novi film o Austinu Powersu? Myers dao tajnoviti odgovor

Volio bih ga snimiti. Ne mogu ni potvrditi ni poreći postojanje ili nepostojanje takvog projekta, odgovorio je Mike Myers

Tim Kirby i Mike Myers

 Michael Tran/AFP

Na 20. godišnjicu koliko je prošlo od posljednjeg iz serijala filmova o Austinu Powersu - "Austin Powers u Goldmemberu" iz 2002., glumac, scenarist i producent Mike Myers dao je naslutiti da bi uskoro mogao doći i četvrti film.

58-godišnji glumac u emisiji Sirius XM, promovirao je svoju novu seriju na Netflixu "The Pentaverate", kada su ga pitali o mogućnosti Austina Powersa 4. Iako takve spekulacije o četvrtom nastavku te parodije niza filmova poput onih o Jamesu Bondu i Jasonu Kingu traju već gotovo dva desetljeća, čini se da bi se sada on ipak mogao realizirati.

"Volio bih ga snimiti. Ne mogu ni potvrditi ni poreći postojanje ili nepostojanje takvog projekta, treba li postojati ili ne", odgovorio je Myers tajnovito ne dajući se navući na voditeljevo zadirkivanje kako mu to zvuči kao potvrda.

"Bila je to nepotvrđena potvrda", uzvratio mu je glumac. Myers je stvorio lik Austina Powersa u čast svom ocu koji je preminuo 1991. godine i zahvaljujući kojem je zavolio Jamesa Bonda te Petera Sellersa. Napisao je scenarij i glumio u filmu "Austin Powers: Tajnstveni tajni agent" iz 1997., koji je na tadašnje iznenađenje svih postao hit kod kritičara i obožavatelja, zaradivši 67 milijuna dolara diljem svijeta sa samo 13 milijuna dolara budžeta.

Dvije godine poslije uslijedio je nastavak "Austin Powers: Špijun koji me hvatao" koji je također postigao ogroman uspjeh sa zaradom od 312 milijuna dolara, dok mu je proračun bio tek 33 milijuna dolara. I treći film "Goldmember" odlično je prošao, budžet mu je bio 63 milijuna dolara, a uprihodio je 296 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:19