NEPOZNATI UZROK

Nakon drame zbog moždanog udara, Hailey Bieber podvrgnuta operaciji srca

‘Išlo je vrlo glatko. Oporavljam se jako dobro, jako brzo‘, rekla je Hailey u novom videu na YouTubeu

Justin i Hailey Bieber

 Angela Weiss/AFP

Hailey Bieber podvrgnuta je operaciji srca nakon što je prošli mjesec doživjela manji moždani udar. Supruga kanadske pop zvijezde Justina Biebera, inače 25-godišnji supermodel, otkrila je kako je nedavno obavila postupak postavljanja PFO okludera. Radi se o zahvatu kojim se zatvaraju patološki otvori u srcu koji dovode do moždanih udara u mladih ljudi, a obično se izvodi kod osoba koje su već preboljele moždani udar bez ranije vidljivih uzroka.

"Išlo je vrlo glatko. Oporavljam se jako dobro, jako brzo", rekla je Hailey u novom videu na YouTubeu pod naslovom "Pričam svoju priču" koju je u samo 12 sati od objave pogledalo više od 1,3 milijuna ljudi.

https://youtu.be/665iGAG-ZqU

Nakon što je prošlog mjeseca hitno prevezena u bolnicu u Palm Springsu sa simptomima sličnim moždanom udaru, Bieber je otkrila da ima krvni ugrušak koji je doputovao u njezin mozak i izazvao prolazni ishemijski napad. Međutim, liječnici nisu mogli shvatiti kako je krvni ugrušak tamo završio.

"Kada sam otišla na UCLA, radili smo dublje testiranje i pronašli su mi PFO", objasnila je u videu, opisujući PFO kao "preklop između desne i lijeve komore srca".

"Obično se pri rođenju treba zatvoriti sam od sebe, no moj se nije zatvorio.

Otkrili su da imam 'peticu', što je najviša ocjena koju možete imati. Moj je bio prilično velik. Ono što se obično događa je da će srce filtrirati krvni ugrušak u pluća, a pluća će ga apsorbirati jer su tako velika i mogu to podnijeti", ispričala je djevojka koja je s javnošću podijelila video kako prolazi testove na UCLA-i.

Međutim, u njezinom slučaju krvni ugrušak je pobjegao kroz rupu u srcu i otputovao u njezin mozak te je zato doživjela mali moždani udar.

Supruga Justina Biebera rekla je da je "samo zahvalna što su ga pronašli", a njezini su liječnici izveli zahvat kojim su zatvorili rupu na srcu i to laički rečeno "gumbom".

"Stvarno mi je laknulo što ću se prebroditi ovu stvarno zastrašujuću situaciju i nastaviti živjeti svoj život", rekla je.

Njezin suprug, 28-godišnji glazbenik Justin, već ranije je opisao dramu koju prolaze kao uistinu zastrašujuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:41