PONOVNO U TOPLESU

Nakon dvije godine, hrabra Kate Winslet odlučila se opet skinuti pred kamerama: ‘Ne želim trošiti energiju na kritike‘

Skidanje pred kamerama je za nju ‘samo još jedan uobičajen dan‘, tvrdi 47-godišnja glumica

Kate Winslet, film ‘The Reader‘ (2008)

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia

Kate Winslet se ponovno odlučila skinuti, i to čak dvije godine nakon što je izjavila da su joj dani svlačenja pred kamerom "odbrojani".

Oscarom nagrađena glumica i zvijezda nadolazeće drame "Lee" podijelila je s Vogueom zašto je skidanje pred kamerama za nju "samo još jedan uobičajen dan", piše NY Post.

- Znam da ne treba trošiti dragocjenu energiju na kritiziranje vlastitog fizičkog izgleda - rekla je za časopis u intervjuu koji je dala prije štrajka glumaca.

- Mislim da je svakoj ženi bolje da jednostavno kaže: "vjerujem u sebe, nije važno što drugi ljudi misle, ovo sam ja" - nastavila je. U filmu "Lee", koji je premijerno prikazan u subotu na Filmskom festivalu u Torontu, 47-godišnja Winslet tumači manekenku koja je postala ratna fotografkinja, a koja je ujedno i tijekom Drugog svjetskog rata radila kao ratna dopisnica za Vogue.

image

Kate Winslet

P. Roths/Kcs Presse/Profimedia

Winslet se u filmu pojavljuje u toplesu i rekreira jednu od Millerovih poznatih fotografija. Istaknula je kako se u 47. godini ne boji pokazati svoje golo tijelo ili totalno promijeniti svoj zadivljujući izgled kako bi se publika povezala s likom koji glumi. Također, rekla je da je morala biti "hrabra" jer pokazati svoje tijelo u prirodnom obliku i ne skrivati ga "nije mala stvar".

Winslet je također rekla da su je "kritike na račun njezina izgleda na početku karijere natjerale da manje brine o standardima ljepote".

- Mislim da to vjerojatno proizlazi iz toga što sam bila podvrgnuta najstrašnijoj provokaciji i osudi mainstream medija još kad sam imala samo 20 godina - prisjetila se zvijezda “Titanica”. Podsjetimo, Winslet, koja je tada imala 21 godinu, skinula se kako bi je mladi Leonardo DiCaprio naslikao "poput jedne od njegovih francuskih djevojaka".

Glumačku postavu filma “Lee” čine i Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough, Marion Cotillard, Josh O’Connor i Andy Samberg. Dok je biografski film potpuno drugačije i novo iskustvo za Samberga, poznati je glumac rekao za The Post još u ožujku da je pristao na ulogu jer "kada te Winslet nazove, ti moraš reći da".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:14