VELIKODUŠNA ZVIJEZDA

Nakon krvave parade u Kansas Cityju, Taylor Swift napravila izniman potez: Obitelji ubijene žene donirala 100.000 eura

Poruka ostavljena uz donaciju na stranici GoFundMe glasi: "Šaljem svoju najdublju sućut nakon vašeg razornog gubitka. S ljubavlju, Taylor Swift"
 Harry How/Getty Images Via Afp

Novčani prilog dobitnice nagrade Grammy - koja je u vezi s najvećom zvijezdom Chiefsa Travisom Kelceom - objavljena je u petak na GoFundMe, memorijalnoj stranici koju je otvorila obitelj Elizabeth Lopez-Galvan, radijske voditeljice iz Kansas Cityja koja je bila jedina smrtno stradala u oružanom nasilju u srijedu. Imala je 43 godine.

Poruka ostavljena uz donaciju na stranici glasi: "Šaljem svoju najdublju sućut nakon vašeg razornog gubitka. S ljubavlju, Taylor Swift."

Predstavnici pjevačice potvrdili su CNN-u i reviji Variety da je donacija autentična.

Do podneva je stranica GoFundMe objavila da je obitelj Lopez-Galvan, voditeljice na radiju KKFI, prikupila gotovo 280.000 dolara, uključujući donaciju Taylor Swift, što je daleko premašilo cilj fonda od 75.000 dolara.

image
Jamie Squire/Getty Images Via Afp

Poruka na vrhu stranice kaže da je fond namijenjen pružanju "vitalne financijske potpore" obitelji Lopez-Galvan, udane majke dvoje djece, "u ovoj nezamislivoj tragediji".

Dvadeset dvoje drugih ljudi, uključujući devetero djece, ranjeno je vatrenim oružjem u nasilju u srijedu, koje se dogodilo u blizini Union Stationa u središtu grada baš u trenutku kada je skup Chiefsa slavio njihov trijumf u Super Bowlu nad San Francisco 49ersima.

image
Ezra Shaw/Getty Images Via Afp

Swift, koja je u nedjelju prisustvovala utakmici Super Bowla, nije bila na proslavi u srijedu nakon što se vratila na svoju koncertnu turneju u Australiji, ali Kelce i drugi igrači bili su na skupu kada je izbila pucnjava.

image
Andrew Caballero-reynolds/Afp

Policija je priopćila da je do pucnjave došlo zbog svađe nekoliko ljudi koja je nastala tijekom samog događaja. Dvojica tinejdžera uhićena nedugo nakon krvoprolića optuženi su na obiteljskom sudu kao maloljetnici u slučaju neovlaštenog držanja vatrenog oružja i opiranja uhićenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:01