KRALJICI POD SKUTE

Nakon optužbi za silovanje, britanski princ pobjegao k mami da bi izbjegao suđenje

Omiljeni sin kraljice Elizabete II. ovih dana ne spava mirno jer svakog trenutka strepi da će mu uručiti dokumente za sud...
 Doug Peters/Alamy/Alamy/Profimedia

Princ Andrew pobjegao je u dovrac Balmoral u Škotskoj, omiljenu lokaciju za odmor njegove majke kraljice Elizabete II., kako bi navodno izbjegao pokušaje uručenja pravnih dokumenata o seksualnom zlostavljanju za koje ga se optužuje.

Vojvoda od Yorka i njegova bivša supruga Sarah Ferguson otputovali su do škotskog imanja kraljice Elizabete II. kako bi vojvoda izbjegao odgovoriti na tužbu koju je na američkom sudu protiv njega podnijela bivša seksualna robinja kontroverznog milijardera Jeffreyja Epsteina, Virginia Giuffre. Ona tvrdi da ju je Epstein posudio vojvodi od Yorka, koji ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina, piše Daily Mail.

Unatoč "višestrukim pokušajima", princu Andrewu i njegovim odvjetnicima još uvijek nisu uručeni dokumenti jer princ uvijek uspije nekako uzmaknuti. Saslušanje bi se trebalo održati u New Yorku 13. rujna, a 38-godišnja Giuffre tvrdi da je tri puta bila prisiljena na spolni odnos s princem Andrewom, po nalogu financijera Epsteina, poznatog i po pedofiliji.

Tvrdi da je prvi put bila prisiljena na spolni odnos s princem Andrewom u kući Ghislaine Maxwell, Epsteinove navodne madam. Drugi put se navodno dogodio u Epsteinovoj vili u New Yorku, a treći incident se odigrao na privatnom Epsteinovom otoku na Karibima. Princ Andrew uvijek je žestoko poricao spolni odnos s Virginiom Giuffre, ali još uvijek nije javno odgovorio na ovaj slučaj.

image
Princ Andrew
Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

"Andrew je zadnjih nekoliko tjedana ludio u Royal Lodgeu. Nije išao na jahanje i nije mogao izaći van zbog pokušaja da mu uruče pravne papire. On zna da je daleko sigurniji gore u Balmoralu kod svoje majke, kraljice Elizabete. Andrewa se uvijek opisuje kao kraljičina omiljenog sina, no ona je trenutno na odmoru", rekao je izvor za The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:43