ŠOKANTNI MEMOARI

Nakon ovog nema povratka! ‘Otuđeni princ‘ priznao: ‘William je Meghan nazvao teškom, a onda me srušio na pod...‘

Harry piše da mu je William zabranio da zaprosi Meghan Markle te da je kralj Charles rekao da ju obitelj neće financijski podržati
 Loic Venance/Afp

U svojim nadolazeći memoarima “Spare”, otuđeni princ, kako ga nazivaju britanski tabloidi, 38-godišnji Harry, otkrio je mnogo detalja iz svog života dok je još bio član kraljevske obitelji.

Naime, u jednom isječku knjige, prisjeća se posljednje riječi upućene svojoj baki, kraljici Elizabeti II. kada je došao do njezine samrtne postelje nekoliko sati nakon što je preminula.

Kada je čuo da je zdravlje njegove bake narušeno, požurio je do nje, ali stigao je prekasno te se nije uspio oprostiti od nje.

Ipak, piše kako joj je šapnuo da se nada da će biti sretna i da će biti s njegovim djedom, princom Philipom, koji je preminuo godinu dana prije nje. Također, rekao joj se koliko joj se divi što je svoje dužnosti kao kraljica ispunjavala do samoga kraja.

S druge strane, Harry tvrdi da ga je njegov brat, princ William upozorio da ne zaprosi Meghan Markle misleći da se njihova veza prebrzo razvija.

image

Meghan Markle i princ Harry

Angela Weiss/Afp

Unatoč tome, par se zaručio nakon nešto više od godinu dana veze, 2017 godine. Međutim, planiranje vjenčanja samo je dodatno razdvojilo braću.

William je odbacio ideju da se Harry i Meghan vjenčaju u Westminsterskoj opatiji, gdje su se on i Kate Middleton vjenčali 2011. Također nije želio da odaberu katedralu St. Paul‘s, gdje su se princeza Diana i kralj Charles III. vjenčali 1981.

Otuđeni princ svoga brata u memoarima naziva „Willy”, a u jednom trenutku i spominje njegov izgled, njegovu prorijeđenu kosu.

Piše da je na trenutak bio zbunjen nakon sprovoda njihova djeda, princa Philipa, kada je shvatio da je sličnost Williama i njihove pokojne majke, princeze Diane, s vremenom nestala.

- Pogledao sam Willyja, stvarno sam ga pogledao, možda prvi put otkada smo bili mali, započeo je Harry dodajući zatim da je činjenica što mu je kosa postala sve rjeđa „alarmantna”.

image

Harry i William

Chris Jackson/Afp

Knjiga opisuje mnogo sukoba između Harryja i Williama tijekom godina, među kojima se ističe ona kada su se čak i potukli 2019. zbog Meghan.

Naime, Harry tvrdi da je William nazvao Meghan „teškom, bezobraznom i abrazivnom” prije nego što je nasrnuo na njega te ga srušio na pod.

Također, dodaje da mu je njegov otac, kralj Charles III., rekao da kraljevska obitelj nema dovoljno novca da ju financijski podrži.

Prema knjizi, Charles je rekao kako već mora puno davati kako bi uzdržao njega, zajedno s princem Williamom i njegovom suprugom Kate.

- Tata nije financijski podupirao Willyja i mene niti naše obitelji, piše on u jednom isječku nastavivši kako su on i William „pristali služiti monarhu” te „držati ruke i noge unutar pozlaćenoga kaveza” u zamjenu za brigu o njima.

Međutim, navodi kako je brzo shvatio da Charles nije zabrinut zbog novca, već je bio zavidan na tome što je Meghan postajala sve popularnija.

- Tata se možda bojao rastućih troškova našega uzdržavanja, ali ono što stvarno nije mogao podnijeti bio je netko novi tko će dominirati monarhijom, biti u središtu pozornosti, netko sjajan i nov tko će doći i zasjeniti ga, objasnio je te istaknuo da je Charles "to već proživio" kada se oženio svojom prvom suprugom, Harryjevom pokojnom majkom, princezom Dianom.

image

Kralj Charles III.

Daniel Leal/Afp

Nakon što su Harry i Meghan odstupili od svojih kraljevskih dužnosti 2020., morali su se sami financijski uzdržavati.

Harry je zatim otkrio da je uspio održati njihov životni stil koristeći procijenjenih 13 milijuna dolara nasljedstva od imanja svoje pokojne majke.

Sada su financijski problemi Harryja i Meghan iza njih. Navodno su potpisali ugovor vrijedan 100 milijuna dolara s Netflixom za svoju dokumentarnu seriju, "Harry & Meghan".

Nadalje, Harry piše kako je ušao u svađu s princem Williamom i Charlesom zbog svoje odluke da napusti kraljevsku obitelj nakon sprovoda princa Phillipa u travnju 2021.

Osvrnuo se na tajni sastanak između njih troje, ali ono što je trebalo biti produktivan razgovor brzo se pokvarilo jer su se Harry i William počeli svađati, što je natjeralo njihova oca da intervenira.

Prema knjizi, kralj je u trenutku svađe molio svoje sinove da "ne prave njegove posljednje godine mizernima".

Harry je zatim otišao uvjeren da ako njegova obitelj nije znala zašto je uopće napustio kraljevski život, onda ga možda "nikada" uopće nisu poznavali.

Njegovi memoari „Spare” izlaze 10. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:20