RAT PREKO MEDIJA

Nakon ovoga nema šanse za pomirenje Williama i Harryja: Namjerno je plasirao priče protiv brata?

Oružja u borbi za naklonost javnosti više, čini se, ne bira ni jedna strana, a razdor između braće sve je dublji
Princ Harry i princ William
 Dominic Lipinski

Zaposlenici princa Williama navodno su plasirali priče o mentalnom zdravlju njegova mlađeg brata, princa Harryja, nakon što je on javno priznao da među njima postoje neslaganja i razlike u mišljenju.

Detalje o tome gledatelji su trebali vidjeti na programu TV kuće ITV, u novom dokumentarnom filmu "Harry & William: What Went Wrong?" koji se bavi narušenim odnosom dvojice prinčeva. Ipak, to se neće dogoditi.

Harry i njegova supruga Meghan prvi su put dali naslutiti da je bratski odnos sve lošiji u dokumentarcu koji su snimili za ITV, a koji je prikazan na kraju njihovog putovanja u Južnu Afriku, u listopadu 2019 godine. U razgovoru s novinarom Tomom Bradbyjem, Meghan je progovorila o svojim poteškoćama u prilagodbi na život u kraljevskoj obitelji, dok je Harry pričao o tome kako su on i njegov jedini brat na različitim stazama.

image
Dominic Lipinski

- Zasigurno trenutno idemo različitim putovima, no ja ću uvijek biti tu za njega, kao što znam da će on uvijek biti tu za mene. Ne viđamo se kao prije, no jako ga volim i mnogo toga što se priča o nama nema veze sa stvarnošću. Kao braća, imate dobre dane, ali i one loše - rekao je tada vojvoda od Sussexa.

U novom dokumentarcu, kako pišu britanski mediji pozivajući se na Daily Mail, Omid Scobie, jedan od autora eksplozivne biografije "Finding Freedom", koja govori o Harryjevoj i Meghaninom odlasku s kraljevskih dužnosti, tvrdio je da "nije slučajnost" kako je kampanja protiv Harryja započela istoga dana kada je on potvrdio da su odnosi među braćom napeti. On tvrdi da su izvješća koja su prenosili svi mediji, o tome kako je William "zabrinut za Harryjevo mentalno zdravlje" ciljano plasirana, a izvor su im zaposlenici budućeg britanskog kralja. Namjera je bila potaknuti širenje razdora među prinčevim.

- To je bilo grozno prema Harryju i nije prošlo neprimijećeno. Naravno, nemoguće je znati ima li William veze s tim, no u svakom slučaju, priče dolaze iz njegova kućanstva, s mjesta gdje je on šef - dodao je Scobie.

image
Dominic Lipinski

Te njegove tvrdnje u posljednji su trenutak izbačene iz dokumentarca i to, opet navodno, nakon što su se iz Kensingtonske palače obratili producentima na ITV-u i rekavši da se mogu smatrati klevetom, posebno u svjetlu Williamovog zalaganja i rada u području mentalnog zdravlja. ITV je, kako pišu mediji na Otoku, nakon "temeljitog razmatranja" odlučio poslušati zamolbu Palače i maknuo sve reference na mentalno zdravlje u emisiji. Jedino što je ostalo je Scobiejev komentar o navodnim širenju informacija povezanih s Harryjem iz Kensingtonske palače.

Kako vrijeme prolazi, čini se da su šanse za pomirenje prinčeva, koji su se hladno držali i na nedavnom otkrivanju spomenika njihovoj majci Diani, sve manje. A oružja u borbi za naklonost javnosti, čini se, ne bira ni jedna strana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:32