NAPOKON GOTOVO

Nakon pet godina borbe za skrbništvo sud presudio u korist Brada Pitta: ‘Jolie nije bila vjerodostojna‘

Samo suđenje je trajalo ukupno nekoliko mjeseci pri čemu je sudjelovao velik broj svjedoka, stručnjaka i terapeuta
 Mark Ralston/AFP

Slavni glumac Brad Pitt (57) dobio je zajedničko skrbništvo nad djecom koju ima s glumicom Angelinom Jolie (45) nakon dugotrajne sudske bitke.

Jolie je naime, zahtjev za razvodom podnijela 2016., a otada traje i njihova pravna bitka za djecu čiji su detalji uglavnom bili skriveni od očiju javnosti.

Privatni sudac plaćen da vodi slučaj, John Ouderkirk, presudio je sada u Pittovu korist, a njegov zaključak znači da će slavni glumac sada 'značajno više vremena' moći provoditi s djecom, kazao je izvor upoznat sa slučajem za Press Association.

'Njezinom svjedočenju je nedostajalo vjerodostojnosti na mnogim važnim područjima, a dosadašnja odluka oko skrbništva između bivših partnera mora se izmijeniti na zahtjev gospodina Pitta, a sve u najboljem interesu za djecu', stoji u sudskim dokumentima.

Pitt i Jolie roditelji su Paxu (17), Zahari (16), Shiloh (14) i 12-godišnjim blizancima Vivienne i Knoxu. Najstariji, 19-godišnji Maddox, nije bio predmet rasprave o skrbništvu.

'Sučeva odluka nije trajna pa Jolie namjerava nastaviti svoju pravnu bitku. Zajedničko skrbništvo nije sporno, no postoje 'druga pitanja koja je brinu', kazao je izvor za portal Page Six.

'Brad samo pokušavao dobiti više vremena sa svojom djecom, a Angelina je pokušavala to spriječiti na sve moguće načine', dodao je izvor.

Samo suđenje je trajalo ukupno nekoliko mjeseci pri čemu je sudjelovao velik broj svjedoka, stručnjaka i terapeuta, a Jolie je kritizirala sučevu odluku da ne dopusti djeci svjedočenje.

Kad je ispunjavala zahtjev za razvodom glumica je navela nepomirljive razlike kao uzrok raspada braka, nakon čega su Pitta istraživali zbog mogućeg zlostavljanja nakon što je nekoliko puta izgubio živce pred djecom. Kasnije su sve optužbe odbačene.

Prošle godine u razgovoru za Vogue, Jolie je kazala kako ga je napustila zbog dobrobiti obitelji i kako je to bila ispravna odluka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 07:20