LEGENDE TENISA

Nakon pobjede nad rakom grla i dojke, Martina Navratilova pružila podršku još jednoj teniskoj zvijezdi u borbi s bolešću

Chris Evert, 18-struka pobjednica Grand Slama, u petak je objavila vijest kako joj se rak vratio

Teniske legende Martina Navratilova i Chris Evert

 X/chris Evert/

Teniske legende Martina Navratilova (67) i Chris Evert (68) družile su se samo nekoliko dana nakon što je Evert otkrila svoju drugu dijagnozu raka jajnika. Bila je to teška godina za obje teniske zvijezde jer su imale borbe protiv raka. Navratilova trenutno ne boluje od raka, a u siječnju joj je dijagnosticiran rak grla i dojke. Ugostila je Evert u svom domu, a ljubitelji tenisa ostali su oduševljeni što su vidjeli dvije prijateljice zajedno.

Evert je 18-struka pobjednica Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, ali ovo je i dalje jedna od njezinih najvećih borbi jer sada vodi drugu bitku protiv raka u dvije godine. U Navratilovoj ima blisku prijateljicu koja zna kroz što ona prolazi.

„Zajedno smo u ovome. Hvala na ukusnoj hrani @Martina“, napisala je Evert na X-u gdje je podijelila njihovu fotografiju sa svojih 314 tisuća pratitelja.

U prosincu 2021. Evert je prvi puta dijagnosticiran prvi stadij raka jajnika. Završila je kemoterapiju u svibnju 2022., rekavši javnosti da je njezin liječnik uvjeren da se bolest neće vratiti jer je rano uhvaćena. Ali u petak je Evert objavila poraznu vijest da joj se rak vratio.

„Iako je ovo dijagnoza koju nikad nisam željela čuti, još jednom sam sretna što je rano primijećena“, rekla je Evert u izjavi koju je objavio američki ESPN.

image

Chris Evert

Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia/Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

„Liječnici su pronašli stanice raka u istoj regiji zdjelice. Sve su stanice uklonjene, a ja sam započela drugu rundu kemoterapije“, izjavila je i dodala da neće biti na nadolazećem Australian Openu dok je na liječenju, ali da će biti spremna za ostatak Grand Slam sezone.

Javnosti je svoju dijagnozu prvi put otkrila u siječnju 2022. i bila je optimistična.

„Živjela sam vrlo šarmantan život. Sad su preda mnom neki izazovi", poručila je.

Njezina sestra Jeanne Evert Dubin preminula je od raka jajnika u veljači 2020., u 62. godini života.

Navratilova pobijedila rak

Navratilova je u lipnju ove godine oduševila svoje obožavatelje viješću da nema više raka. U objavi na Instagramu svoje supruge Julije Lemigove podijelila je intimni trenutak kad je šišala kosu kako bi se podsjetile „koliko su daleko stigle“.

image

Martina Navratilova

Ipa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Ipa/abaca/abaca Press/profimedia

Video prikazuje Navratilovu, koja je u svojoj slavnoj karijeri osvojila 18 Grand Slam naslova, kako je svoju plavu kosu do ramena ošišala na kratko.

„Moja žena Martina je upravo pobijedila dva raka u isto vrijeme i ne mogu biti više ponosna na njezinu snagu i odlučnost. Njezina hrabrost i milost nadahnjuju me svaki dan. Danas je vodimo na šišanje i možda se čini kao mala, jednostavna stvar, ali podsjetnik je koliko smo daleko stigle. Simbol je nade i slavlja života. Zahvalne smo za svaki trenutak i znamo da smo zajedno jače nego što bismo ikada mogle biti same“, napisala je Lemigova koja je u braku s Navratilovom od 2015.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:38