HIT SERIJA

Nakon popularnosti Kate Bush, može li ovaj klasik iz ‘Stranger Thingsa‘ postići isti uspjeh?

U završnoj epizodi ove sezone, lik Josepha Quinna bori se protiv glavnog negativca sezone

Joseph Quinn kao Eddie Munson

 Netflix/Hollywood Archive/Profimedia

Finale četvrte sezone Netflixove hit serije "Stranger Things" katapultirat će još jedan glazbeni klasik nazad na vrh streaming top ljestvica, baš kako je to bilo prošli mjesec s pjesmom "Running Up That Hill" Kate Bush, koja je osebujnoj glazbenici donijela preko dva milijuna dolara i stotine tisuća novih slušatelja, piše Salon.com. Inkluzija pjesme "Master of Puppets" u seriji vjerojatno će pomoći slavnoj Metallici ostvariti sličan uspjeh kao i onaj Kate Bush.

U završnoj epizodi ove sezone, Eddie Munson (Joseph Quinn) tijekom pokušaja borbe protiv glavnog negativca sezone, demona po imenu Vecna, na krovu svira "Master of Puppets" u impresivnoj audio-vizualnoj sceni. Quinn, novi dodatak glumačkoj ekipi, pričao je za Entertainment Weekly o spomenutoj sceni u finalu i svom iskustvu sviranja gitare.

- Ne bih rekao da sam briljantan gitarist, ali mogu svirati - istaknuo je.

Glumac, koji svira gitaru od svoje sedme godine, rekao je za Entertainment Weekly da je za vrijeme pandemije pročitao scenarij i počeo "prilično žestoko vježbati" kako bi se pripremio za svoju ulogu.

- Slušao sam puno heavy metala - kaže Quinn.

- To je bio moj... Bože, nemoguće je ne zvučati pretenciozno kad to kažeš, ali, da, to je bio moj način - priznaje.

image

Scena iz četvrte sezone "Stranger Things"

Netflix/Everett/Profimedia

"Master of Puppets" je naslovna pjesma albuma Metallice iz 1986. i nalazi se na službenom soundtracku za "Stranger Things", sezonu 4, uz "Running Up That Hill" Kate Bush, s njenog albuma iz 1985., ‘Hounds of Love‘. Postigavši ​​potpuno novu razinu popularnosti nakon pojavljivanja u prvom dijelu četvrte sezone "Stranger Things", "Running Up That Hill" oborio je tri svjetska rekorda, sletivši na vrh službene ljestvice singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu po prvi put u više od trideset godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:06