JADNO I SRAMOTNO

Nakon smrti kraljice, ljubavna afera uzdrmat će kraljevsku obitelj: Netflix planira objaviti odnos Philipa i prijateljice

Mnogi su zgroženi idejom da se nekoliko tjedana nakon sprovoda kraljice u seriji sugerira da ju je suprug varao s prijateljicom

Fotografija princa Philipa i Penny Knatchbull iz 2009. godine

 Steve Parsons/Pa Images/Profimedia

Očekuje se da će nova, peta sezona Netflixove uspješnice "Kruna", posebno nakon nedavne smrti omiljene kraljice Elizabete II., izazvati dosta zgražanja i negodovanja među rojalistički nastrojenim Britancima i, dakako, među samim Windsorima. Sezona koja se bavi vremenima razvoda i velikih potresa u monarhiji, te zloglasnim Dianinim intervjuom BBC-jevoj panorami, sluti na mnogo uzbuđenja, a kreće 9 studenog.

Mediji na Otoku, pogotovo oni tabloidni sada potpiruju vatru ljutnje: The Sun je primjerice ekskluzivno otkrio kako će u "Kruni" prikazati odnos princa Philipa s Penny Knatchbull (69), bliskom obiteljskom prijateljicom, groficom Mountbatten od Burme, kao ljubavnu aferu. Čak i ako se radi o lukavom PR-u i vrućem teaseru, mnogima je to previše, grozno i sramotno čak i za seriju koja nikoga iz kraljevske obitelji nikada nije štedjela.

image

Imelda Staunton i Jonathan Pryce kao kraljica Elizabeta II i princ Philip u seriji "Kruna"

Raw Image Ltd/mega/The Mega Agency/Profimedia

U jednoj epizodi, navodi The Sun, Philip, kojeg glumi Jonathan Pryce uči Penny, koju igra Natascha McElhone, kako upravljati konjskom zapregom. Ima tu mnogo intimnih dodira, a razgovaraju i o njegovu braku te on govori da kraljica i on imaju "svojih problema" jer se razvijaju u različitim smjerovima.

image

Natascha McElhone glumi Penny Knatchbull u "Kruni"

Rich Fury/Getty Images/Profimedia

- Ovo je fikcija. Nema šanse u milijun godina da bi on bilo s kim razgovarao o svom braku. Kraljevska obitelj to vjerojatno neće gledati zbog vlastitog mentalnog zdravlja - izjavila je urednica magazina Majesty, Ingrid Seward i dodala - Krajnje neukusno, prije svega.

Točno je da je princ Philip bio blizak prijatelj s Penny, osobito nakon 1991. kada je njezina petogodišnja kći Leonora umrla od raka bubrega. No, njezina bliska prijateljica bila je i kraljica Elizabeta II. i intenzivno su se družile i nakon smrti kraljičina supruga.

Grofica je, također, bila i na kraljičinom i na Philipovom pogrebu.

image

Kraljica i Penny Knatchbull, grofica Mountbatten of Burma u svibnju ove godine

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia

Kraljičin bivši tajnik za medije Dickie Arbiter kratko je komentirao najavu skandalozne priče u seriji koju u Buckinghamskoj i drugim palačama u kojima prebivaju članovi kraljevske obitelji nikad nisu pretjerano voljeli.

- A sve to dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je nacija položila Njezino Veličanstvo na počinak pokraj princa Philipa! - rekao je Arbiter - To je vrlo neukusno i, iskreno, okrutno smeće. Istina je da je Penny bila dugogodišnja prijateljica cijele obitelji. Ali Netflix ne zanimaju osjećaji ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:58