NEOBIČNA FIGURA

Nakon vijesti o raku kralja Charlesa, opet se širi snimka jezivog trenutka s krunidbe: ‘To je bio zlokobni znak!‘

Posljednja je snimka s krunidbe u svibnju 2023. godine učinila cijelu situaciju još strašnijom

‘Smrt‘ na krunidbi kralja Charlesa

 Screenshot/X/

Buckinghamska palača šokirala je svijet objavivši vijest da je kralju Charlesu dijagnosticiran oblik raka, no posljednja je snimka s krunidbe u svibnju 2023. godine učinila cijelu situaciju još strašnijom.

image

Kralj Charles II.

Yoan Valat/Afp

Britanski su mediji i gledatelji ceremonije krunidbe uočili neobičnu figuru na ulazu u Westminstersku opatiju, a posebice ih je uplašila sličnost spomenute figure onoj simbola smrti, odnosno, koscu. Najveću britansku ceremoniju u nekoliko generacija obuzela je jeziva atmosfera, no video se ponovno počeo širiti na društvenim mrežama, a mnogi komentiraju kako se radilo o zlokobnom znaku koji je predvidio Charlesovu bolest. Doduše, zapravo je bila riječ o pomoćniku koji sudjeluje u vjerskim ceremonijama, a koji je samo svojom siluetom podsjetio na simbol smrti.

Podsjetimo, vrsta raka od koje Charles boluje nije otkrivena, no nije riječ o raku prostate, već je bolest otkrivena tijekom njegovog nedavnog liječenja prostate.

- Njegovo Veličanstvo danas je započelo raspored redovitih tretmana, a tijekom tog vremena liječnici su mu savjetovali da odgodi svoje kraljevske dužnosti u javnosti - priopćila je palača.

- Tijekom ovog razdoblja, Njegovo Veličanstvo će nastaviti obavljati državne poslove i službenu papirologiju kao i obično - dodali su.

Inače, što se tiče prve godine Charlesove vladavine, ankete pokazuju da većina Britanaca pozitivno gleda na njegovu ulogu, iako je manje popularan kod mladih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 14:03