KRAJ ERE

Nakon više od 20 godina gasi se kultni talk show. Je li svemu kumovao neugodni skandal?

Voditelj emisije Phillip McGraw želi nove izazove, ali činjenica je da je taj projekt potresla afera prije godinu dana

Dr. Phil McGraw

 Parisa/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Nakon više dva desetljeća emitiranja legendarni talk show "Dr. Phil" se gasi. Voditelj Phillip McGraw otkrio je za Variety da će njegova emisija završiti ovog proljeća nakon 21 sezone.

"Blagoslovljen sam s više od 25 prekrasnih godina na televiziji. Ovom emisijom pomogli smo tisućama gostiju i milijunima gledatelja kroz sve, od ovisnosti i braka do mentalnog zdravlja i odgoja djece. Ovo je bilo nevjerojatno poglavlje mog života i karijere, ali ima još puno toga što želim učiniti," rekao je 71-godišnji voditelj.

Međutim, CBS Media Ventures tvrdi da dr. Phil neće dugo izbivati iz programa. U priopćenju je tvrtka objavila da McGraw "planira objaviti strateško partnerstvo u udarnom terminu, čije je emitiranje zakazano za početak 2024. godine." McGrawov odlazak označava kraj jedne ere za dnevnu televiziju, nakon odlaska drugih velikih zvijezda kao što su Ellen Degeneres, Wendy Williams i Oprah Winfrey.

No treba napomenuti, piše Page Six, i kako je McGrawova odluka da prekine emisiju stigla manje od godinu dana nakon što je desetak bivših i sadašnjih članova osoblja progovorilo o navodno "traumatizirajućem" okruženju na setu.

"Svi su bili jednostavno jadni. Ušli biste u zgradu i postojao bi samo opipljiv strah i tjeskoba. ‘Dr. Phil‘, emisija o mentalnom zdravlju u kojoj svi koji rade na njoj imaju užasno mentalno zdravlje jer su naši radni uvjeti bili jako loši", kazao je jedan bivši zaposlenik za BuzzFeed News.

Drugi su tvrdili da su imali "noćne more" zbog odlaska na posao, dok je druga skupina osoblja branila TV ikonu, rekavši da je "intenzivna" atmosfera bila "uvijek profesionalna". Iako niti jedna od priča nije izravno implicirala da je McGraw kriv za "negativno okruženje", njegov odvjetnik, H. Patrick Morris, "kategorički niječe" sve optužbe. Unatoč kontroverzama, "Dr.Phil" je bio najgledaniji dnevni talk show gotovo cijelo desetljeće sve do prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:57