OŠTRO OKO

Naočale Gwyneth Paltrow hit na društvenim mrežama: Uspoređuju je i sa serijskim ubojicom Jeffreyjem Dahmerom

Glumica je na sudu zbog tužbe da se zabila u skijaša 2016., a prošli tjedan se u sudnici pojavila s velikim pilotskim naočalama

Gwyneth Paltrow

 Rick Bowmer/POOL/AFP

Gwyneth Paltrow nije strano postati viralna, piše The Rolling Stone, pogledajte samo njezine nedavne komentare o vrlo specifičnoj dijeti i što su oni izazvali. Tako je i glumičin nedavni izbor naočala ono što je izazvalo raspravu, ali i dobru zezanciju na društvenim mrežama.

Holivudska zvijezda na sudu je zbog tužbe u kojoj je okrivljena da se zabila u skijaša tijekom odmora u Park Cityju 2016., a prošli tjedan se u sudnici pojavila s velikim pilotskim naočalama. Obožavateljima mode i pratiteljima suđenja, piše The Rolling Stone, naravno to nije promaklo te su krenule usporedbe glumice sa svim mogućim likovima, od štreberskih očeva do Jeffreyja Dahmera, zloglasnog američkog serijskog ubojice. Ovim potonjim komentarima pridonjele su donekle i neke fizičke sličnosti, što su vrlo slične naočale dodatno potencirale.

Iako glumici nisu strane puno skuplje stvari u životu (poput kompleta za društvenu igru backgammon, poznatu i kao trik-trak, od 3500 dolara i setova za njegu kože od 600 dolara koje prodaje na svojoj web stranici Goop), njezin izbor naočala bio je znatno pristupačniji. Paltrow je, naime, nosila naočale "Metamodernist Scout" online optičkog brenda Caddis čija je cijena 289 američkih dolara. Pilotskog stila, četvrtastog okvira moderno su viđenje klasičnog stila sedamdesetih. Caddis ih opisuje kao "jednim dijelom Chrysler Cordoba, a drugim dijelom Pam Grier", nadahnute "snom o Trans-Amsu i bijegu od zakona".

image

Gwyneth Paltrow u sudnici

/Court Tv

Izrađene su od laganog materijala - legure metala, a okviri nude profinjeniji izgled pilotskih naočala od jeftinih plastičnih verzija iz prošlosti. The Rolling Stone smatra da su ti okviri sve samo ne problematični. Inspirirani su idejom gracioznog starenja, pa su natuknuli da je pomalo i nepravedno Paltrow razvlačena po društvenim mrežama zbog sportskog "izgleda Jeffreyja Dahmera".

Paltrow je dugo obožavateljica okvira Caddis, ne samo da ih je osobno nosila nego ih je prodavala i na svojoj web stranici Goop. Ne treba sumnjati bez obzira na zezanciju, da će se sada ovaj model naočala tražiti više nego ikada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:07