NAJTEŽI DANI

'NE IZLAZI IZ KUĆE, SLABO JEDE, NE SPAVA' Legendarni glumac slomljen zbog objave članaka da je seksualni predator, strahuje da mu je karijera uništena

 
 Profimedia, Everett

Australski glumac Geoffrey Rush ne izlazi iz kuće, slabo jede i svako jutro se budi sa stravičnim osjećajem straha otkako je u britanskom Daily Telegraphu objavljen niz članaka o njegovom navodno neprikladnom ponašanju prema drugoj glumici, doznaje se iz sudskih dokumenata, a prenose svjetski mediji.

Pisani iskazi predani Saveznom sudu u Sydneyju u ponedjeljak govore o tome da dobitnik Oscara za ulogu u filmu 'Sjaj' proživljava u emocionalnom i društvenom smislu najteže dane nakon objave članaka prošle godine.

Glumac (66) je izgubio apetit, ima problema s nesanicom i vrlo rijetko napušta svoj dom.

Rush tuži izdavača Nationwide News i novinara Jonathana Morana zbog klevete zbog novinskih napisa da je glumac navodno seksualno uznemiravao kolegicu tijekom produkcije 'Kralja Leara" 2015. godine u kazalištu u Sydneyju. On je navode o zlostavljanju zanijekao.

Daily Telegraph prošle je godine objavio nekoliko članaka u kojima je optužio Rusha da je žensku članicu glumačkog ansambla dodirivao na način koji je ona smatrala vrlo neugodnim, unatoč tomu što ga je ona molila da prestane.

Geoffrey Rush u tužbi je naveo da je riječ o lažnim tvrdnjama s bombastičkim naslovima.

U sudskim dokumentima se saznaje kako Rush osjeća tjeskobu prilikom rijetkih pojavljivanja u javnosti jer vjeruje da ljudi ne skidaju pogled s njega na zastrašujući i obeshrabrujući način.

Svako jutro se budi sa strahovima o glumačkoj sudbini i osjeća da je njegov imidž u kazalištu i na filmu trajno narušen.

Australski tabloid niječe optužbe da su članci prikazali Rusha kao perverznjaka i seksualnog predatora koji je počinio seksualni napad. Tvrde kako u njima uopće nema seksualnih konotacija.

U ponedjeljak se na Federalnom sudu doznalo da su branitelji Telegrapha i novinara Morana iznijeli protutužbu protiv kazališta. Napominju da je PR odjel tvrtke Sydney Theatar dobio na uvid prvu priču o seksualnim optužbama te nisu imali prigovora na njezin sadržaj. Bili su pritom svjesni činjenice da će tu vijest vjerojatno prenijeti svjetski medieji.

Sue Chrysanthou, Rushova odvjetnica, tvdi da je ovaj potez taktička odluka kojom se produljuje sudski postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:09