BIJESNA JOAN COLLINS

‘Ne mogu više! Ja sam u covid paklu, u rukama covid Stasija koji me svako malo unakrsno ispituje‘

‘Oopet je zazvonio telefon i opet nismo uspjeli javiti na vrijeme. Propušteni poziv bio je s već broja "0300" koji koristi covid SS‘
Joan Collins
 Oscar Gonzalez

Čuvena glumica Joan Collins (88) bijesna je zbog epidemioloških mjera propisanih zbog epidemije koronavirusa. Kako izgleda njen svakodnevni život duhovito je opisala za britanski Daily Mail.

"Oh ne, zar opet?!", pomislila sam kada je zazvonio telefon, a iz slušalice sam čula mrmljanje: "Ovdje vaš službenik covid-karantene. Čekam vas pred vratima".

Percy i ja bili smo na tavanu i nešto pospremali, sjurili se niz stepenice, ali nismo stigli do interfona. Na sreću, službenik nije otišao i prijavio nas Stasiju (aluzija na tajnu policiju za vrijeme Njemačke Demokratske Republike i ujedno organizaciju za progon takozvanih političkih prijestupnika, op. a.) jer nismo odmah bili pored vrata i željno iščekivali njegov dolazak.

Na ulazu je bio mladi muškarac u Metallica majici i kapuljači. Upitao je mojeg supruga je li on taj koji jest, zatražio njegovu putovnicu, nešto zapisao u svoj pametni telefon i otišao.

Sve to podnosimo vrlo strpljivo. Čak ga nismo ni zatražili da se legitimira. Umjesto toga ljubazno smo se smiješili u strahu da ne izazovemo njegovu osvetu.

Sat kasnije opet je zazvonio telefon, ali se opet nismo uspjeli javiti na vrijeme. Bio je to propušteni poziv s već poznatog broja "0300" koji koristi covid SS.

image
Carlos Dafonte

Iz iskustva znamo da je besmisleno uzvratiti poziv jer ćemo se suočiti sa snimljenom porukom koja kaže da nam je upućen telefonski poziv i da ćemo ponovno biti pozvani. Kada? To nitko ne zna. Nitko naime ne očekuje španjolsku inkviziciju.

'Nadam se da ne misle da smo izašli', rekla sam uplašeno jer sam čula da je prijateljica kažnjena s tisuću funti zato što je prošetala psa u šest sati u jutro. Njen suprug poslije je platio deset tisuća funti zato što je rekao da ona spava.

U četiri poslije podne uslijedio je novi poziv. Glas strogog učitelja tražio je da mu kažem godinu rođenja (što me inače uvijek uznemiri) i pročitao listu svih koji su ovlašteni slušati snimak našeg razgovora.

Započeo je s unakrsnim ispitivanjem: 'Jesam li dobila svoj test? Tko je izradio test? Kakav je rezultat?'

Prošlo je već nekoliko mjeseci od kako sam primila i drugu dozu cjepiva. Od listopada do danas bila sam četiri puta u karanteni i testirala sam se tridesetak puta. Svaki put je test bio negativan. Moram raditi jer mi nitko neće plaćati račune samo zato što je izbila pandemija.

Moram, dakle, raditi što znači da moram putovati, a to, pak, znači testiranje, testiranje, testiranje, karantenu, karantenu, karantenu, karantenu. Drugim riječima, neprestano me zovu, zovu, zovu... - opisala je slavna glumica za Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:03