JONATHAN MAJORS

Ne piše se dobro popularnom glumcu: Proglašen krivim za fizičko i emocionalno zlostavljanje bivše cure

Presuda Majorsu trebala bi biti izrečena 6. veljače, a suočava se s jednom godinom zatvora zbog optužbi za napad

Jonathan Majors napušta sudnicu

 Yuki Iwamura/Afp

Njujorška porota proglasila je glumca Jonathana Majorsa krivim za dvije prekršajne prijave za napad i uznemiravanje svoje tadašnje djevojke, britanske koreografkinje Grace Jabbari, u ožujku ove godine. Dok je presuda čitana, Majors je blago spustio pogled i nije odmah reagirao, a odbio je komentirati odluku suca na izlasku iz zgrade.

image

Jonathan Majors napušta sudnicu

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Presuda označava kraj slučaja koji je započeo Majorsovim uhićenjem 26. ožujka. Naime, večer prije, zvijezda ‘Creeda III‘ i njegova tadašnja djevojka Grace Jabbari, žestoko su se posvađali dok su se vozili u terencu na putu do Majorsova stana u Chelseaju.

Jabbari je svjedočila na sudu i istaknula da je situacija eskalirala u fizički obračun nakon što je primijetila romantične poruke na Majorsovom telefonu. Kad je Jabbari zgrabila uređaj iz njegovih ruku, Majors joj je zavrnuo ruku u položaj koji joj je izazvao "neizdrživu bol" i udario je u glavu, ispričala je porotnicima. Jabbari je također optužila Majorsa da joj je stiskao srednji prst dok nije puknuo.

Majors je potom uzeo telefon natrag, izašao iz vozila i trčao ulicama donjeg Manhattana dok je Jabbari jurila za njim, a pokazala je i snimku uličnog nadzora koja je prikazana tijekom suđenja, piše The Guardian.

Suočio se s četiri prijave za prekršajni napad, teški napad i uznemiravanje, a prijeti mu i do godinu dana zatvora ako bude osuđen po svim točkama optužnice. Naposljetku je osuđen i za napad trećeg stupnja i uznemiravanje drugog stupnja.

image

Jonathan Majors napušta sudnicu

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Alvin Bragg, okružni tužitelj Manhattana, rekao je u priopćenju objavljenom u ponedjeljak da dokazi izneseni protiv Majorsa pokazuju "ciklus psihološkog i emocionalnog zlostavljanja", ističe Hollywood Reporter.

- Danas je porota utvrdila da je obrazac zlostavljanja i prisile kulminirao kada je gospodin Majors napao i uznemiravao svoju djevojku - nastavlja se u priopćenju.

S druge strane, Priya Chaudhry, koja je zastupala Majorsa, tvrdila je da porota zapravo nije vjerovala priči Jabbari i da nije vjerovala da ju je Majors namjerno povrijedio. Nadalje, Chaudhry je rekla da Majors "i dalje vjeruje u pozitivan ishod sudskog procesa i raduje se potpunom čišćenju svog imena".

- Međutim, razočarani smo što je porota, unatoč tome što nije vjerovala gospođi Jabbari, ipak utvrdila da je gospodin Majors bio na neki način nesmotren dok ga je napala. Gospodin Majors je zahvalan Bogu, svojoj obitelji, prijateljima i obožavateljima na njihovoj ljubavi i podršci tijekom ovih mučnih osam mjeseci - dodala je Chaudry.

Podsjetimo, Majors je podnio protutužbu protiv Jabbari u lipnju, navodeći da je on zapravo bio napadnut nakon što je Jabbari vidjela poruke druge žene na njegovom telefonu. Doduše, tužitelji su odbili podići optužnicu protiv nje.

Tijekom suđenja, Jabbari je detaljno opisala ponekad burnu i nestabilnu vezu para, koja je započela kada su se upoznali u kolovozu 2021. na snimanju Marvelovog filma "Ant-Man and the Wasp: Quantumania", u kojem je Major glumio negativca Kanga Osvajača. Jabbari mu je bila trenerica kretanja za spomenuti projekt.

Presuda Majorsu trebala bi biti izrečena 6. veljače, a suočava se s jednom godinom zatvora zbog optužbi za napad.

image

Jonathan Majors

Bennett Raglin/Getty Images/Profimedia/Bennett Raglin/getty Images/profimedia

Inače, Jonathan Majors je glumac koji je brzo stekao slavu u Hollywoodu. Nakon što je 2019. godine glumio u filmu "The Last Black Man in San Francisco", nastavio je nizati uloge u filmovima "Da 5 Bloods", "The Harder They Fall" i "Devotion", a nedavno i u hit filmu "Creed III" u kojem glumi zajedno s Michaelom B. Jordanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:23