DRAGA OBITELJ

Nećak slavne pjevačice iskritizirao njezine previše seksualizirane nastupe: ‘Nikad mi se to nije sviđalo‘

TJ Jackson smatra da se njegova teta, ali i druge crnkinje u glazbi trebaju drugačije ponašati. Njegov je stav razbjesnio mnoge

Janet Jackson na koncertu

 Bennett Raglin/Getty Images/Profimedia

Nećak Janet Jackson, TJ Jackson (44) izazvao je popriličnu raspravu nakon što je na društvenim mrežama otkrio da nikad nije volio "pretjerano seksualizirane" nastupe svoje tete (56).

Nakon što je jedan obožavatelj podijelio snimku Janet kako izvodi pjesmu "Would You" na koncertu - uz puno plesa, dodirivanja i sugestivnih pokreta - TJ se nije mogao suzdržati.

image

TJ Jackson

Earl Gibson Iii/Shutterstock Editorial/Profimedia

- Nikad mi se nije sviđalo kada to radi na koncertima - napisao je na Twitteru - Ne volim kada su žene pretjerano seksualizirane u umjetnosti... To degradira i objektivizira žene na nezdrav način.

Dodao je kako više voli čednije varijante Janetinih izvedbi poput one u spotu za " That‘s The Way Love Goes‘" otprije 12 godina.

No glazbenik, inače sin Tita Jacksona, nije stao na tome, nego dodao mu se ne sviđaju samo Janetini nastupi, već i svih drugih "crnih slavnih osoba".

- Volim crne žene - rekao je - Volio bih da poštujete crnkinje koje sudjeluju u glazbenim spotovima. Ako ste zaista ozbiljni u tome, prestanite podržavati negativnu sliku kakvu danas prikazuju mnoge slavne crnkinje. WAP nije dobar imidž.

Pri tome misli na izrazito seksualiziran, sugestivan nastup i video-spotove, seksualno eksplicitne pjesme, stil koji su pokrenule Cardi B i Meghan Thee Stalion s pjesmom WAP - Wet Ass Pussy.

Preko Twittera je poručio "svim crnkinjama" da trebaju znati svoju vrijednost.

- Zaista vjerujem da ste vi najjača bića na planetu. Ne prodajte se jeftino. Postanite kraljice kakve trebate biti. - napisao je.

Nakon njegovih komentara, mnogi obožavatelji krenuli su braniti Janet Jackson tvrdeći da je TJ-jev problem prije svega u tome što mu je ona rođakinja.

image

Janet Jackson na koncertu

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

- Ne. Nije mi se svidjelo. Ovakve stvari samo umanjuju njezin nevjerojatan talent. Ali poštujem vaše mišljenje - odgovorio je na niz komentara, dodao kako je Janet "glazbena pionirka i ikona" te kako se takva poput nje nikad više neće pojaviti.

Na pitanje drugog pratitelja zove li to on svoju tetu kurvom brzo je negirao.

- Nikad nisam. Nikad ne bih. Puno previše poštovanja, divljenja i ljubavi osjećam prema mojoj teti da bih je tako nazvao. Ne pada mi na pamet. Tužno je koliko trolova i mržnje ima na ovoj platformi i kako im ona hrani duše - napisao je braneći se pa nastavio inzistirati da nije želio nikoga vrijeđati, da su pratitelji njegove riječi pogrešno shvatili kao izraz nepoštovanja prema teti pop-ikoni.

"Veliko ne za TJ Jacksona koji želi kontrolirati crne žene i njihovu seksualnost. On čak tvrdi da je seksualnost njegove vlastite tete umanjila njezin talent. I to dolazi od jednog od Jacksona koji se nisu baš iskazali. Kaže da su crnkinje kraljice, ali ipak neće imati potomstvo niti se oženiti jednom", bijesno je reagirao jedan pratitelj, a drugi zadao dodatni udarac TJ Jacksonu napisavši: "Nadam se da je TJ Jackson zadovoljan sa svojih 15 minuta viralnog sadržaja na račun svoje tete".

"Rijetko vidim da objavljuješ nešto o svojoj teti Janet koja je rušila barijere i rušila rekorde. Svaki put kad napravi nešto veliko, od tebe ni glasa. Uvijek kad treba govoriš lijepo o tetku (Michaelu Jacksonu op.a.), ali gdje je ljubav prema Janet?" napisao je treći kritičar.

Mnogi misle da je u pitanju jednostavno - ljubomora nekoga tko dolazi iz iznimno nadarene glazbene obitelji, a pritom je sam tek prosječan i može samo sanjati o slavi kakvu ima teta Janet koja se priprema za novu američku turneju. Ona se zasad nije oglasila i komentirala nećakove riječi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:21