PONUĐEN NA DRAŽBI

Nećete vjerovati koliko je Kim Kardashian iskeširala za križ s ametistima i dijamantima koji je nosila princeza Diana

Dragulji koje je posjedovala princeza Diana rijetko se nađu na tržištu, rekao je Kristian Spofforth iz dražbovne kuće Sotheby‘s

Kim Kardashian 

 Michael Tran/AFP

Zvijezda američkog TV realitiyja i društvenih mreža Kim Kardashian kupila je u srijedu na dražbi križ Attalah, slavni privjesak koji je nosila princeza Diana, objavila je kuća Sotheby‘s.

Luksuzni privjesak, koji je 1920. izradio slavni britanski draguljar Garrard, princeza Diana nosila je u nekoliko navrata.

Križ s ametistima prodan je za 163.800 funti (oko 187.000 eura) na dražbi održanoj u srijedu u Londonu.

Time je privjesak koji je princeza nosila na dobrotvornoj gala večeri u Londonu 1987. godine prodan za dvostruko više od predviđene cijene. Osim ametista, križ je urešen dijamantima u ukupnoj vrijednosti od 5,25 karata.

image

Privjesak princeze Diane

Courtesy Of Sotheby‘s/mega/The Mega Agency/Profimedia/Courtesy Of Sotheby‘s/mega/the Mega Agency/profimedia

"Dragulji koje je posjedovala ili nosila princeza Diana rijetko se nađu na tržištu, a posebno kad je riječ o nakitu kakav je križ Attalah, koji je u bojama, smion i poseban", rekao je prije prodaje Kristian Spofforth iz dražbovne kuće Sotheby‘s.

Lani je Kim Kardashian (42) za gala večeru u Metropolitan Museumu u New Yorku odjenula haljinu u kojoj je američka glumica Marilyn Monroe otpjevala pjesmu "Happy Birthday" predsjedniku Johnu F. Kennedyju 1962. godine.

Muzej Rupley‘s, vlasnik legendarne haljine, morao je poslije opovrgnuti optužbe da je Kim Kardashian oštetila haljinu prilikom nošenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 20:40