DOŽIVJELA NASILJE

Neda Ukraden: ‘Pokušao me udariti. Kad se jednom počnete ispričavati, to je kraj sretnog života‘

Pjevačica je progovorila o ljubavnoj vezi u kojoj je bila potencijalna žrtva nasilja

Neda Ukraden

 Biljana Gaurina/Cropix

Pjevačica Neda Ukraden progovorila je o javnosti nepoznatim detaljima iz jedne ljubavne veze u kojoj je bila potencijalna žrtva nasilja.

Tijekom gostovanja u jednoj emisiji otkrila je da ju je bivši partner pokušao udariti, ali ona nije željela trpjeti psihičku ni fizičku torturu.

"Bilo je pokušaja da me udari, doduše, opravdavalo se to većom količinom alkohola. A što ga je izazvalo? Pa ljubomora i vlastita taština. Osjetio se ugroženim, mislio je da ga pravim budalom, da ga varam ili da gledam nekog drugog muškarca", rekla je Neda Ukraden za Grand online.

Dodala je da opravdavanje partneru nikada ne može i ne smije biti opcija te da upravo to vodi krahu nekog ljubavnog odnosa.

"Kad se jednom počnete ispričavati i kad krenete uvjeravati nekog da to nije istina, gotovo, to je kraj samopouzdanja, kraj sretnog života. Vi ćete biti stalno krivi, osjetit ćete grižnju savjesti što niste došli ranije, što se niste javili da kasnite. Ma dajte, molim vas! Još najbolje da se opravdavam što mi je netko pomogao, kad sam došla i je li me netko pogledao", ispričala je iskreno pjevačica.

Na opasku voditelja da inače privlači poglede i da je rijetko koji muškarac ne bi pogledao, pjevačica je odgovorila: "Kad me ne bi gledao, ja bih se uvrijedila."

Neda Ukraden nedavno je priznala da je bila žrtva ucjene te je osudila svaki oblik nasilja, za koje tvrdi da uglavnom potječe iz kućnog odgoja i obitelji.

"U suštini je problem u odgoju, u odnosu majke i oca, tu leži tajna i odgovor. Ako vidite oca koji šamara i tuče vašu majku, i vi ćete možda isto tako posegnuti za šamarima. Ta slika oca kao uzora će negdje ostati u podsvijesti ili svijesti djeteta, zato treba voditi računa o tome kako se ponašate prema djeci, pa tek onda kako se drugi ljudi ponašaju prema vašem djetetu", rekla je u jednom intervjuu Neda Ukraden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. siječanj 2023 14:43