VISOKE AMBICIJE

Nekad olimpijski prvak, danas ambiciozna političarka: Caitlyn Jenner u velikoj misiji!

Umirovljena olimpijka želi biti guvernerka Kalifornije, baš kao što i glumac Matthew McConaughey ‘puca‘ na isto mjesto u Teksasu
Caitlyn Jenner 
 Regina Wagner/Geisler-Fotopress/Geisler-Fotopress/dpa Picture-Alliance via AFP

O ovome se već neko vrijeme šuška, a u petak je napokon stigla i službena potvrda - Caitlyn Jenner (71) želi postati guvernerka Kalifornije!

- Predstavljala sam Sjedinjene Američke Države i osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama te pomagala u unapređenju pokreta za ravnopravnost... Kao stanovnici Kalifornije, suočavamo se s mogućnošću da sad ili nikad temeljito popravimo stanje u svojoj državi prije nego što bude prekasno - stoji u priopćenju koje potpisuje Jenner.

Ova eksplozivna vijest objavljena je u trenutku kad je aktualna peticija za opozivom trenutačnog guvernera Gavina Newsoma (53). Ako se opoziv kvalificira za glasanje i ako glasači odluče da Newsom treba otići, Caitlyn može staviti sve karte na stol.

image
Caitlyn Jenner
JEAN-BAPTISTE LACROIX/AFP

A u tom slučaju, slavno ime itekako bi joj moglo ići u prilog, piše TMZ. Podsjetimo, godine 2003. opozvan je guverner Kalifornije Gray Davis, a na tom mjestu zamijenio ga je holivudski glumac Arnold Schwarzenegger.

- Ovo nije Kalifornija kakvu poznajemo. Ovo je Kalifornija Gavina Newsoma, u kojoj nam se naređuje da ostanemo kod kuće, dok on odlazi na večere sa svojim prijateljima lobistima - kritizirala je Jenner guvernera aludirajući na njegovu zloglasnu večeru u luksuznom restoranu The French Laundry.

No čini se kako Caitlyn nije jedina slavna osoba koja koketira s guvernerstvom - navodno i oskarovac Matthew McConaughey također ozbiljno razmišlja o političkoj karijeri i kandidaturi za guvernera Teksasa, a prema najnovijim podacima, čak je i popularniji od aktualnog guvernera Grega Abbotta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:13