KONAČNI PAD

NEKAD SU GA ZVALI 'AMERIČKIM TATOM', A SADA JE JEDAN OD NAJOMRAŽENIJIH LJUDI U DRŽAVI Billa Cosbyja zbog seksualnog napada osudili na 3 do 10 godina

Bill Cosby
 Mark Makela/Pool / REUTERS

Komičar Bill Cosby osuđen je u utorak na tri do deset godina zatvora zbog seksualnog napada, objavile su u utorak navečer agencije.

Cosby (81) također je uveden u registar nasilnih seksualnih prijestupnika i do kraja života morat će ići na savjetovanja sa stručnjacima.

Američka televizijska ikona odbila je bilo što reći kada mu je sudac to ponudio.

Poznat kao "Američki tata" zbog svoje očinske uloge u popularnoj humorističnoj seriji iz osamdesetih godina imena "Cosby Show", glumac je kažnjen zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Constand 2004.

"Gospodine Cosby, uzeli ste njezin predivan mladenački duh i slomili ga", rekao je sudac čitajući presudu.

Članovi njegove obitelji nisu bili prisutni u sudnici, ali je tamo bila obitelj Andree Constand.

Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti u svibnju je izbacila Cosbyja i Oscarom nagrađenog redatelja Romana Polanskog. Oni su bili prvi članovi koji su izbačeni zbog kršenja kodeksa ponašanja koji je Akademija usvojila u prosincu prošle godine nakon što je u javnost izašao niz optužbi o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju u industriji zabave.

Nekad moćan filmski producent Harvey Weinstein izbačen je u listopadu nakon što ga je nekoliko žena optužilo za desetljeća seksualnog uznemiravanja, što je i pokrenulo društveni pokret #MeToo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:41