S NOVOM CUROM U DUBAI

Neki su Rusi ‘jednakiji‘ od drugih: Bivši Putinov zet ignorirao sankcije i odletio na elitnu zabavu

Dok svi u zemlji stežu remen, Kiril Šamalov, odlazi u Dubai proslaviti svoj 40. rođendan s novom djevojkom

Kiril Šamalov

 Kirill Kallinikov/Sputnik/Profimedia

Dok se Rusija suočava sa sankcijama zbog invazije na Ukrajinu, čini se da bivši zet ruskog predsjednika Vladimira Putina, milijarder Kiril Šamalov, za njih baš i ne mari, pa je tako izbjegnuo sankcije i odletio u Dubai kako bi proslavio okrugli 40. rođendan.

Bivši suprug druge Putinove kćeri Katerine Vladimirovne Tihonove, navodno je izazvao skandal kada je otputovao zrakoplovom u Ujedinjene Arapske Emirate s bogatom kćeri jednog generala Putinove obavještajne službe FSB (nasljednik KGB-a).

"Dok svi u zemlji stežu remen, a biznisu i industriji povjerene su ključne uloge u spašavanju ruskog gospodarstva, bivši zet Vladimira Putina, milijarder, dioničar petrokemijskog diva Sibur, Kiril Šamalov, odlazi u Dubai", stoji na Telegramovu kanalu tajne službe.

Šamalov, koji je najmlađi ruski milijarder, sada je u vezi s Anastasijom Zadorinom, 33-godišnjom kćeri generala FSB-a. Zadorina je organizirala rođendansku zabavu za svog dragog u jednom od najluksuznijih i najskupljih hotela na svijetu, Burj Al Arabu - daleko od sankcija Moskve.

Rođendanska zabava organizirana je isključivo za “elitu i održavala se u velikoj tajnosti, s obzirom na aktualna događanja u Ukrajini”.

“Uz Šamalova, goste je dočekivala i njegova nova djevojka, kći generala FSB-a Anastasija Zadorina. Izvori kažu da će uskoro biti vjenčanje", prenosi Mirror.

Šamalov je od 2013. do 2018. godine bio u braku s Putinovom kćeri Katerinom, a 18 mjeseci nakon njihova vjenčanja, stekao je veliki udio u naftnom i petrokemijskom divu Sibur. Prije toga radio je kao ekonomski savjetnik za rusku vladu.

Nakon braka ruskog tajkuna s Katerinom, bio je s londonskom investitoricom Žanom Volkovom (44). Razišli su se nakon što su zajedno prebrodili najgori dio pandemije, a ročišta o postupku njihova razvoda prošle su se godine navodno u tajnosti održavala u Moskvi.

Anastasija Zadorina osnivačica je vlastita couture brenda anastaiAZadorina te brenda ZASPORT, koji je službeni marka opreme ruskih olimpijaca.

Poznata je po tome što je dizajnirala propagandne majice koje su podupirale rusku invaziju na Ukrajinu, a na kojima je stajao natpis: 'Topol se ne boji sankcija', referirajući se na ruske interkontinentalne balističke rakete Topol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:21