NASLJEDSTVO

Nemilosrdna bitka za imovinu slavnog glazbenika, očajna djeca: ‘Prevario nas je, skovan je prljavi plan‘

Lorca i Adam tvrde da ih Kory nije obavijestio o nedavnim pokušajima da unovči svoje imanje
 Brent Perniac/Sipa Press/Profimedia

Djeca pjevača Leonarda Cohena tužila su povjerenika imenovanog za imovinu njihova pokojnog oca, vrijednu 48 milijuna dolara, i tvrde da je prije više od deset godina oteo bogatstvo njihova oca, piše NY Post.

Cohenova djeca, 48-godišnja Lorca Cohen i 50-godišnji Adam Cohen podnijeli su tužbu na Višem sudu u Los Angelesu protiv 72-godišnjeg odvjetnika Roberta Koryja prije više od godinu dana i rekli da je krivotvorio dokumente 2005. kako bi preuzeo kontrolu nad pjevačevim imenom. Pjevač, koji je imao 82 godine kada je umro 2016., poznat je po svom hitu "Hallelujah". Leonard je iza sebe ostavio arhivu vrijednu više od 48 milijuna dolara, koja uključuje oko 250 dnevnika koje je vodio otkad je bio dječak, poeziju, knjige, stotine fotografija i milijune dolara honorara.

image
Brent Perniac/Sipa Press/Profimedia/Brent Perniac/sipa Press/profimedia

- Odvjetnici i menadžer Leonarda Cohena "skovali" su taj trust kako bi mogli preoteti milijunsku ostavštinu i ukrasti nasljedstvo od njegove vlastite djece - rekao je odvjetnik Adam Streisand za The New York Post.

Njegova djeca kažu da je njihov otac "u svojim ranim danima shvatio da je napravio ozbiljnu pogrešku dopustivši Koryju da se uvuče u Leonardove poslove i preuzme kontrolu nad gotovo svim aspektima Leonardovih financija i ostavštine", stoji u sudskim dokumentima.

Lorca i Adam tvrde da ih Kory nije obavijestio o nedavnim pokušajima da unovči imanje, uključujući posthumno objavljivanje Cohenovog romana, “Balet gubavaca”, objavljenog ranije ove godine, i otvaranje “Everybody Knows", izložbe u umjetničkoj galeriji Ontario u Torontu, koja je otvorena za javnost ovog utorka.

image
Philippe Gras/Le Pictorium/Zuma Press/Profimedia/Philippe Gras/le Pictorium/zuma Press/profimedia

Braća i sestre također se žale u sudskim dokumentima da je Kory zaposlio svog sina, Ryana Koryja, između ostalih, da arhivira Cohenove osobne dokumente, koji uključuju mnoštvo bilješki o njegovim najvećim hitovima, uključujući "Hallelujah", za koju je izvorno napisao 82 stiha, prema sudskim spisima. Rečeno je da arhiva također uključuje više od 8000 fotografija.

Sada je odvjetnik kojeg su prije dva mjeseca angažirali Adam i Lorca rekao da ima dokaz da je Kory krivotvorio dokumente 2005. kako bi kontrolirao pjevačevu ostavštinu.

image

Adam Cohen

Graham Hughes/Pa Images/Profimedia/Graham Hughes/pa Images/profimedia

Unatoč tome što nemaju kontrolu nad očevim imanjem, Lorca i Adam svake godine primaju 400 tisuća dolara.

- Još 2016. godine, bez Koryjeva zahtjeva, Cohen mi je dao upute da promijenim povjerenika u ostavinskom postupku i da to bude Kory - piše Reeve Chudd, Cohenov odvjetnik u pismu od 8. travnja 2021. koje je uključeno u sudske dokumente.

- Cohen je bio zabrinut da njegovoj djeci ne bi bilo ugodno zajedno raditi na slučaju u vezi umjetnikove imovine koji je toliko složen - dodao je. Cohen je želio da promjena ostane tajna, kažu sudski dokumenti.

image

Lorca Cohen

Charley Gallay/Getty Images/Profimedia/Charley Gallay/getty Images/profimedia

- Iako Cohen nije želio da se ova promjena u nasljeđivanju skrbništva otkrije njegovoj djeci, Kory je inzistirao, a to je objašnjeno Adamu i Lorci na sastanku u rujnu 2015. - nastavio je Chudd u svom pismu.

Inače, tijekom svog života, Cohen, koji je rođen u Montrealu 1934. godine, bio je velikodušan prema svojoj djeci, kupio je Adamu dom, a Lorci trgovinu u Los Angelesu koja je procijenjena na više od milijun dolara, navodi se u sudskim dokumentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:31