SLOMLJENO SRCE

Neopisiva tuga Roberta Redforda. Njegov sin preminuo je čekajući transplantaciju jetre

Sin filmskog glumca Roberta Redforda (84), James Redford preminuo je u 59. godini nakon dugotrajne borbe s rakom jetre
Robert Redford i njegov sin James Redford
 Hnw/picturelux/Hollywood Archive/Profimedia

Sin filmskog glumca Roberta Redforda (84), James Redford preminuo je u 59. godini nakon dugotrajne borbe s rakom jetre, javlja Mirror.

Umro je u svom domu u Okrugu Marin u Kaliforniji. Jamesova neutješna supruga Kyle na Twitteru je objavila galeriju zajedničkih fotografija sa suprugom kako bi se oprostila od njega. Napisala je kako je James živio predivan život i potvrdila da je preminuo.

- James je danas preminuo. Naša su srca slomljena. Imao je predivan život, utjecao je na mnoge i bio je voljen. 32 godine sam mu bila supruga i najzahvalnija sam mu na dvoje nevjerojatne djece koje smo odgojili zajedno. Ne znam što bih bez njih posljednje dvije godine – napisala je Kyle. U braku je sa suprugom dobio sina Dylana (29) i kći Lenu (27).

James je imao zdravstvenih problema od ranog djetinjstva. Imao je dvije transplantacije jetre prije dvadesete godine. U studenom prošle godine ponovno je bio na listi za transplantaciju, kada mu se stanje pogoršalo.

Robert, kako pišu neki mediji, još uvijek ne može doći k sebi nakon ovog teškog gubitka, a njegova je tuga neopisiva.

I James je bio filmaš, poput svog legendarnog oca, no fokusirao se na dokumentarce.

- Odrastao sam uz te predrasude, koje sam tek s vremenom naučio odbacivati... Sada sam jednostavno ono što jesam - izjavio je svojedobno James Redford koji je svoj prvi film 'Spin' režirao 2003. godine, dok je prvi dokumentarac snimio tek 2012. i to 'The Big Picture: Rethinking Dyslexia', za kojeg ga je inspirirao njegov sin Dylan.

Netom prije svoje smrti završavao je dokumentarac 'Where the Past Begins'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:39