OPSJEDNUTA STATUSOM

Nepoznato lice Trumpove princeze: ‘Zašto bih čitala knjigu o j****** siromašnim ljudima‘

Bivša prijateljica kaže kako je ovaj članak napisala kako bi pokazala pravo lice Ivanke, usprkos riziku da je se prozove licemjernom
 Brendan Smialowski/AFP

Da jabuka ne pada daleko od stabla, pokazala je nedavno i Ivanka Trump, koja sa svojim ocem dijeli žudnju za novcem i pohvalama - kao i očit prezir prema siromašnima - i to od malih nogu, barem tako tvrdi njezina bivša najbolja prijateljica iz školskih dana.

Novinarka Lysandra Ohrstrom, koja je bila djeveruša na Ivankinom vjenčanju, za Vanity Fair je opisala kako je Trumpova kći oduvijek bila opsjednuta svojim statusom i bio joj je običaj okriviti školske kolege za svoje nepodopštine, dok se naizgled pravila finom.

- Imala je Trumpov radar za status, novac i moć, kao i očev instinkt da 'baci druge pod autobus' kako bi spasila samu sebe - kazala je Ohrstrom.

Kad su bile u 20-im godinama, Ohrstrom je preporučila Ivanki da pročita knjigu koja je dobila Pulitzerovu nagradu, Carski slapovi, u kojoj je riječ o likovima iz radničke klase u malom gradu u Maineu.

- 'Ly, zašto si mi preporučila da pročitam knjigu o j***nim siromašnim ljudima? Za koji dio točno misliš da bi mi tu mogao biti zanimljiv?' Sjećam se da mi je Ivanka rekla - napisala je novinarka i dodala kako je Trumpova kći uvijek govorila da profesori hvale njezin neizmjeran talent, vezano uz bilo što čega se primila.

Ohrstrom, bivša reporterka iz Libanona, kazala je kako je jednom ogrlica koju je nosila oko vrata, a na kojoj je pisalo njezino ime, razdražila Ivanku: - Jedne noći usred večere pogledala je ogrlicu i rekla: 'Kako se tvoj dečko koji je Židov osjeća dok ga za vrijeme seksa ta tvoja ogrlica udara u lice? Kako to možeš nositi? Ona vrišti 'terorist''.

U članku se tvrdi kako je Donald Trump pomno pazio na izgled svoje kćeri i njezinih prijateljica dok su bile tinejdžerice.

- Jedva bi obratio pažnju na mene, osim da me pita je li Ivanka najljepša ili najpopularnija djevojka u našem razredu. Prije nego li sam shvatila da Trumpovi nemaju smisla za humor, sjećam se da sam iskreno odgovorila da je vjerojatno među prvih pet. 'Tko je ljepši od Ivanke?' Sjećam se da je jednom zbunjeno upitao, prije nego li sam imenovala dvije djevojke koje sam imala na umu.

Budući predsjednik nikada nije zapamtio njezino ime, piše novinarka, ali bi uvijek primijetio ako bi se udebljala ili smršavjela. Jednom je, dok je večerala u Mar-a-Lagu, Ivanka izgrdila svog brata Donalda mlađeg jer je uzeo Lysandrin sendvič sa sirom. A onda je njihov otac priskočio sinu upomoć: 'Ne brini. Ne treba joj. Učinio joj je uslugu.'

Ohrstrom i Ivanka upoznale su se u sedmom razredu i sprijateljile se tijekom školskog puta u Pariz. No nakon što je bila djeveruša na njezinom vjenčanju 2009., odnosi su zahladili.

Ohrstrom kaže kako je ovaj članak napisala kako bi pokazala pravo lice Ivanke Trump, usprkos riziku da je se prozove licemjernom.

Nejasno je što će Ivanka raditi nakon što se Joe Biden useli u Bijelu kuću u siječnju. Svoju istoimenu tvrtku za odjeću i obuću zatvorila je 2018. godine, navodno zbog nadzora i pitanja sukoba interesa. Postoje nagađanja da bi se mogla kandidirati za javnu funkciju. U nedavnom intervjuu RealClearPolitics opisala se kao republikanka i pragmatičarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:53