POSEBNA POSVETA

Neprežaljena Carrie Fisher dobila zvijezdu na Stazi slavnih: ‘Nitko neće biti dobar kao princeza Leia‘

Posthumno je dobila zvijezdu 4. svibnja, na dan poznat kao ‘Dan Ratova zvijezda‘

Billie Lourd i Mark Hamill

 Jim Ruymen/Upi/Profimedia/Jim Ruymen/upi/profimedia

- Carrie Fisher donijela je sjaj gdje god je išla - rekla je Billie Lourd, kći slavne glumice Carrie Fisher koja je dobila svoju zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih.

Fisher, najpoznatija kao princeza Leia iz serijala filmova Ratovi zvijezda, posthumno je dobila zvijezdu 4. svibnja, na dan poznat kao "Dan Ratova zvijezda" zbog sličnosti tog datuma s jednom od fraza iz popularnog filmskog serijala ("May the Force be with you"). Njena zvijezda nalazi se nedaleko od zvijezde njezina filmskog brata blizanca, legendarnog Marka Hamilla, koji je glumio Lukea Skywalkera, udaljena je samo nekoliko metara. Na ceremoniji održanoj u četvrtak, Hamill je opisao susret s Fisher prije snimanja prvog filma iz serijala Ratova zvijezda, kada je on imao 24 godine, a ona 19.

image

Matt Fritch, Hugo Soto-Martinez, Mark Hamill, Billie Lourd, Steve Nissen i Ellen K

David Livingston/Getty Images/Profimedia

- Sva očekivanja i pretpostavke koje sam imao jednostavno su nestale - rekao je.

- Bila je tako šarmantna, tako duhovita, dražesna, mudra za svoje godine... Jednostavno nisam mogao vjerovati. Brutalno je bila iskrena - opisao je Hamill.

Fisher je također imala nezaboravne filmske uloge u filmovima "When Harry Met Sally" i "The Blues Brothers" te je bila nominirana za Emmyja za gostovanje u "30 Rock" i "Catastrophe" te za vlastitu samostalnu emisiju "Wishful Drinking" koja se temelji na njezinoj istoimenoj knjizi, jednom od nekoliko romana i memoara koje je napisala u svojoj bogatoj karijeri, piše NPR.

image

Mark Hamill

Valerie Macon/Afp/Profimedia/Valerie Macon/afp/profimedia

Billie Lourd je rekla u četvrtak da ju je Fisher prvi put pokušala uvesti u poznatu svemirsku sagu dok je bila dijete, a njoj je bilo "preglasno", no razumjela je da je to uistinu njena majka na ekranu. Tek kad je stigla u srednju školu i kada su je razredni kolege počeli ispitivati ​​o njezinoj mami, zainteresirala se za filmove.

- Tog sam dana shvatila, zureći u ekran, da nitko neće biti tako dobar kao princeza Leia - rekla je Lourd.

Dodala je da je u potpunosti prihvatila obožavatelje i famu koja okružuje Ratove zvijezda, dodajući ukrasne elemente iz franšize u svoj dom, a čak je i sama dobila ulogu u kasnijim filmovima. Također se prisjetila da je prisustvovala konvencijama obožavatelja s Fisher, i priznala da je njezina mama "zapravo bila cool".

image

Billie Lourd

Jim Ruymen/Upi/Profimedia

- Ljudi su satima čekali u redovima samo da bi je upoznali, tetovirali je, davali imena svojoj djeci po njoj - rekla je Lourd. I dok je Fisher bila "nevjerojatna glumica koja je ulijevala svoju snagu i duhovitost u svaku ulogu koju je igrala", Lourd je rekla da će pamtiti svoju majku kao jednu od "najduhovitijih spisateljica s kojima se susrela".

- Napisala je sedam knjiga, ali i eminentno citirane tweetove - rekla je njezina kći.

Fisher je umrla 2016. godine, samo dan prije vlastite majke, glumice Debbie Reynolds. Dok je Lourd rekla da je tužna što njezina vlastita djeca nikada nisu uspjela upoznati svoju baku, bila je oduševljena što im, preko Leie, još uvijek može prenijeti dio njenog duha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:53