BURA SE NE STIŠAVA

Neviđeni napadi na mladu glumicu zbog nominacije za Zlatni globus: ‘Slavni tata ti je to kupio!‘

Serija ‘I May Destroy You’ nije nominirana u nijednoj kategoriji, što je dodatno potaknulo bijes kod korisnika društvenih medija
Lily Collins
 Lese/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Zvijezda Netflixove serije 'Emily u Parizu' i kći britanskog glazbenika Phila Collinsa, Lily Collins (31), našla se pod valom kritika nakon što je nominirana za Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice 'umjesto svoje tamnopute kolegice'.

Optužbe su uslijedile nakon što Michaele Coel nije nominirana u niti jednoj kategoriji unatoč tome što je fenomenalno odigrala ulogu u BBC-jevoj drami ‘I May Destroy You’.

Nekolicina je Lily Collins, koja je filmsku karijeru počela kao dvogodišnjakinja u britanskom obiteljskom serijalu 'Growing Pains', napala da je nominirana jer je bjelkinja, ali i zato što je kći poznatog pjevača.

‘Emily in Paris’ nominirana je u kategoriji 'Najbolja TV serija - mjuzikl ili komedija'.

‘I May Destroy You’ nije nominirana u nijednoj kategoriji, što je dodatno potaknulo bijes kod korisnika društvenih medija.

'Ovo je vic godine', 'Mogli ste biti iskreni i nazvati kategoriju 'Najbolja bjelkinja u TV seriji'', 'Nominacija Lily Collins je čisti nepotizam i rasizam' - nizali su se komentari.

image
Lily Collins kao Emily Cooper
Stephanie Branchu/netflix/kobal/shutterstock

Kada su prosvjedi zbog rasizma buknuli diljem SAD-a nakon smrti Georgea Floyda, Lily je napisala: 'Ja sam bjelkinja, ja sam privilegirana. Nikad neću doživjeti ono što Afroamerikanci svakodnevno proživljavaju u Americi no tu sam da slušam i učim. Prosvjedovat ću s vama i borit ću se s vama.

Iako su je na društvenim mrežama prozvali zbog nominacije, mnogi su zaboravili jednu 'sitnicu': Lily Collins nominirana je u kategoriji u kojoj Coel uopće nije mogla ni biti nominirana jer serija ‘I May Destroy You’ spada pod dramu.

image
Michaela Coel
Ralf Hirschberger/AFP

Scenaristkinja serije ‘Emily In Paris’ Deborah Copaken na Twitteru je priznala kako Coel ima 'nepošten tretman'.

- Tvoja serija bila je najbolja koju sam ikad gledala na televiziji i ovo je pogrešno. Obožavam 'I may destroy you' i hvala ti što si nam dala svoje srce, svoj um i svoj humor - napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:22