OSTVARIO MU SE SAN

Nevjerojatna transformacija: Ekscentrični glumac zaigrat će crnu ovcu famozne obitelji Gucci

Proćelav, s krunom sijede kose i raščupanim brkovima te naboranom kožom prepunom staračkih pjega nimalo ne sliči na sebe
Jared Leto na setu u vili Balbiano na jezeru Como
 
 Veronesi/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Jared Leto na crvene tepihe u različitim prilikama već godinama dolazi od glave do pete odjeven u Gucci. Za tu talijansku modnu kuću snimao je reklame (recimo za parfem Gucci Guilty), a sada je i kroz ulogu u biopicu "House of Gucci" redatelja Ridleya Scotta postao dio obitelji - glumi Paola Guccija, crnu ovcu obitelji osnivača jednog od najomiljenijih modnih brendova na svijetu.

Fotografije sa seta u Milanu pokazuju nevjerojatnu transformaciju 49-godišnjeg glumca. Proćelav, s krunom sijede kose koja se spušta niz vrat, muškarac s raščupanim brkovima i naboranom kožom prepunom staračkih pjega, odjeven u narančastu košulju i bež hlače - ni po čemu ne podsjeća na Jareda Letoa, vječnog "baby face" oskarovca.

image
Jared Leto na snimanju filma 'House Of Gucci' u gradu Ossuccio na zapadnoj obali jezera Como
Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Prve fotografije sa snimanja ovog filma za koji su redatelju iz Guccija dali potpuni pristup svojim arhivima i koji bi se u kinima trebao pojaviti već krajem ove godine, prošli su tjedan objavili Lady Gaga i Adam Driver - Driver u njemu glumi modnog mogula Maurizia Guccija koji je ubijen 1995. godine, a Lady Gaga njegovu bivšu suprugu Patriziju Reggiani, koja je osuđena za planiranje njegova ubojstva. Reggiani je dobila 29 godina zatvora no puštena je zbog dobrog vladanja, 2016. godine, nakon što je odslužila 18 godina kazne.

U zvjezdanoj postavi "House of Gucci" su i glumački veterani Jeremy Irons i Al Pacino.

Fantastično transformirani Jared Leto igra jednog od najživopisnijih članova obitelji koja je u svojoj domovini bila podjednako poznata po žestokim javnim svađama i po proizvodima od kože koji su im donijeli bogatstvo. Gložili su se i natezali od vremena prve radionice otvorene 1904. u Firenci i kroz razdoblja globalnog uspjeha modnog imperija pod znakom dva isprepletena slova G, a u kriznim vremenima vodili prave ratove.

image
Lady Gaga i Adam Driver na setu u gradu Ossuccio
Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Paolo je od 1977. godine bio potpredsjednik i glavni direktor Gucci Shops Inc i Gucci Parfums of America. No, došla su teška vremena, biznis je stagnirao i temperamentni Paolo žestoko se posvađao s ostalim članovima obitelji oko budućnosti kompanije. Onda je odlučio prodavati luksuz pod svojim imenom, te od obitelji tražio novac koji mu oni nisu željeli dati. Kada su ga izbacili iz tvrtke, osvetio se predavši američkom pravosuđu dokaze da je njegov otac Aldo prevario porezne vlasti SAD-a za sedam milijuna dolara. Tata je završio u zatvoru na godinu i jedan dan. Stvari su se toliko pogoršale da su Guccijevi 1987. godine prodali svoj slavni brend arapskom investicijskom fondu Investcorp.

image
Al Pacino na setu filma 'House Of Gucci'
Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Paolo je i sam proveo nekoliko tjedana iza rešetaka ali ne zbog poreza nego zato što nije plaćao alimentaciju. Engleskinji Jenny Garwood, drugoj supruzi i njihovoj kćeri Gemmi ostao je dužan pola milijuna dolara 1994. godine.

Leto, također, igra čovjeka koji je znao uživati u životu i bio na glasu kao zavodnik.

S prvom suprugom Yvonne Moschetto dvije kćeri, a dijete je dobio i u vezi s djevojkom Penny Armstrong koja je radila u konjušnici na farmi u Sussexu gdje je imao golemo imanje.

image
Lady Gaga i Adam Driver na setu filma u Milanu
Miguel Medina

Novac koji je Paolo 1987. godine dobio od Investcorpa za svoj udio u Gucciju, a radilo se o 41 milijun dolara, brzo mu je procurio kroz prste pa je u listopadu 1995. godine proglasio bankrot u SAD-u s dugom od 90 milijuna dolara. Potpisao plan za restrukturiranje i vraćanje duga kreditorima. Umro je samo tjedan dana kasnije, u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:41