BIOGRAFSKI FILM

Nevjerojatno je koliko nećak Michaela Jacksona podsjeća na veliku pop zvijezdu: ‘Zvuči kao on, pleše kao on‘

Film će zaroniti u sve aspekte Michaelova života, iako je nepoznato hoće li se pozabaviti skandaloznijim kontroverzama

Jaafar Jackson kao Michael Jackson

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia

U crnoj kovrčavoj perici i s izraženim crtama lica, nastupajući na pozornici za biografski film o Michael Jacksonu, nećak kralja popa, Jaafar Jackson, izgledao je identično kao zvijezda. Colman Domingo glumit će oca zvijezde, Joe Jacksona, a Nia Long majku Kathrine, prenosi Daily Mail.

Amerikanci bi trebali moći pogledati film "Michael" u kinima od 18. travnja 2025. godine, a kada će izaći na inozemno tržište, Universal još nije definirao. U režiji Antoinea Fuqua sa scenarijem Johna Logana, biografska glazbena drama prati život i četiri desetljeća karijere Michaela Jacksona, koji je bio jedno od osmero Jacksonove djece, od kojih je petero činilo originalnu pop senzaciju, Jackson 5.

image

Michael Jackson

Roslan Rahman/Afp/Profimedia/Roslan Rahman/afp/profimedia

Film će zaroniti u sve aspekte Michaelova života, iako je nepoznato kako će se i hoće li se pozabaviti skandaloznijim kontroverzama iz njegova života, uključujući optužbe za seksualno zlostavljanje djece, s obzirom na činjenicu da pjevača glumi njegov nećak. Jackson je objavio 10 studijskih albuma kao solo izvođač od 1972. do 2001., što dolazi nakon 10 studijskih snimaka koje je snimio kao Jackson 5 i The Jacksons od 1969. do 1975.

Tijekom karijere duge četiri desetljeća, Michaelov doprinos glazbi, plesu i modi, zajedno s njegovim privatnim životom koji je objavljivao, učinili su ga globalnom figurom popularne kulture. S 32 milijuna prodanih primjeraka u cijelom svijetu do kraja 1983., Jacksonov "Thriller" bio je najprodavaniji studijski album svih vremena, a Guinnessova knjiga rekorda potvrdila ga je 7. veljače 1984.

image

Jaafar Jackson, Donte Jackson, Genevieve Jackson, Alejandra Jackson, Jermajesty Jackson i Randy Jackson Jr.

Araya Diaz/Getty Images/Profimedia/Araya Diaz/getty Images/profimedia

Nakon što je produkcija filma odgođena prošle godine zbog štrajka SAG-AFTRA, glavno snimanje započelo je početkom ove godine. Graham King iz "Bohemian Rhapsody" je među producentima koji rade na projektu koji također uključuje Johna Brancu i Johna McClaina, koji su suizvršitelji imanja Michaela Jacksona.

"Zahvalan sam i počašćen što mogu oživjeti priču mog ujaka Michaela", napisao Jaafar prošle godine na Instagramu. "‘Svim obožavateljima diljem svijeta, vidimo se uskoro", dodao je.

"Nevjerojatno je koliko je sličan Michaelu... zvuči kao on, pleše kao on, pjeva. To je stvarno nevjerojatno. Graham King, koji je fantastičan producent, pronašao ga je i upoznao sa mnom, i bio sam oduševljen", kazao je Fuqua.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:33