UPSSS...

Nezgoda na dodjeli nagrada BAFTA: Proglasili krivu pobjednicu. Ne zna se tko je kriv, prezenter ili prevoditelj

Gledatelji nisu mogli vidjeti cijelu situaciju u kojoj je pročitano ime Carey Mulligan umjesto stvarne pobjednice Kerry Condon

Kerry Condon

 Justin Tallis/Afp

Dodjelu nagrada BAFTA, britanskih Oscara, obilježile su mnoge prozirne haljine i općenito jako smjele modne kombinacije, nasmijani princ William i njegova savršeno elegantna supruga, princeze Kate, dominacija filmova ‘All Quiet on the West Front‘ i ‘Banshees of Inisherin‘, te jedna poprilično nezgodna zabuna koju gledatelji na kraju nisu mogli vidjeti.

Naime, kod proglašenja pobjednice u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi pročitano je ime Carey Mulligan umjesto stvarne pobjednice, Kerry Condon.

Prezenter Troy Kotsur koji je 2022. osvojio nagradu za najboljeg glumca u sporednoj ulozi i prvi je gluhi glumac s Oscarom, predstavio je nominirane s prevoditeljem znakovnog jezika. Prevoditelj je pročitao ime Carey Mulligan, da bi se nakon nekoliko sekundi ispravio i rekao: "Kerry Condon... Kerry Condon." Nije jasno je li pogriješio prevoditelj ili Kotsur. Royal Festival Hallom krenuo je žamor, no brzo je utišan. Condon, čije je ime bilo prikazano na ekranu brzo se probila do pozornice.

- O, moj Bože! Beskrajno hvala. Ovo mi puno znači - rekla je glumica koja je bila nominirana za svoju izvedbu u ‘The Banshees Of Inisherin‘, primajući svoju nagradu.

Kamera je prikazala neka zbunjena lica u publici, no ne i Carey Mulligan koja je bila nominirana za ulogu novinarke New York Timesa Megan Twohey u filmu ‘She Said‘.

Gledatelji nisu mogli vidjeti cijelu situaciju jer je veći dio prijenosa na BBC One emitiran s vremenskom odgodom, te je trenutak zabune izbačen iz konačnog emitiranja.

Na press konferenciji pobjednika Condon je opisala odlazak na pozornicu kao "nadrealno" iskustvo, iako nije bilo jasno je li mislila na zabunu ili na svoju pobjedu.

- Sve čega se sjećam je kako gledam dečke iz filma koji mi govore: "Ustani!" Bilo je stvarno nadrealno - objasnila je te dodala kako nije zahvalila Akademiji na nagradi - Kad dođete gore, da vam kažem, ne znate što se događa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:33