NAPAD NA PRIVATNOST

NI KATE HUDSON I ROSARIO DAWSON VIŠE NISU SIGURNE NA INTERNETU Hakeri su ukrali stotinjak fotografija slavnih glumica, na nekima su gole

 Danny Moloshok/Benoit Tessier / REUTERS

Kate Hudson i Rosario Dawson posljednje su u nizu slavnih glumica čije su gole fotografije navodno procurile na internetu nakon što su im nepoznati počinitelji nezakonito provalili u mailove i prostor online pohrane. Početkom tjedna objavljene su slike u toplesu pjevačice Miley Cyrus.

Miley Cyrus nije sramežljiva djevojka i rado se poigrava seksualnošću na koncertima, u videospotovima, na fotografijama, po nekima ide i brutalno daleko. No kad se i ona našla na udaru hakera koji su već provalili privatne snimke Emily Ratajkowski, Emme Watson i Demi Lovato, izbezumila se.

Golišave fotografije su brzo skinute sa stranice na kojoj su se pojavile, a glasnogovornik pjevačice je ustvrdio da se radi o off materijalu s nekog snimanja.

Krađa 2.0.

Afera koju su američki tabloidi nazvali Fappening 2.0., a radi se o curenju golih fotografija slavnih osoba, posljednjih je tjedan dana zahvatila još nekoliko poznatih imena - Kate Hudson, Diannu Agron i Audrinu Patridge.

Prošlog je četvrtka portal Gossip Cop objavio da su procurile fotografije Kate Hudson, gole u sauni. No, navodno su uključivale i seksualni susret za razliku od ostalih. U utorak je Celeb Jihad objavio gole fotografije Miley Cyrus i Suki Waterhouse, a procurio je navodno i video gole Rosario Dawson.

Fappening 2.0. počeo je prošli mjesec kad su objavljene gole fotke Amande Seyfried, Emme Watson, Dylan Penn, Katie Cassidy i mnogih drugih, također na stranici Celeb Jihad.

Premda nije odmah bilo jasno tko stoji iza krađe, Gossip Cop piše da su se počinitelji posljednjih golih fotografija vjerojatno dokopali provalom u njihove račune na iCloudu. No, unazad nekoliko mjeseci bilo je i dosta lažnih objava i lažnih ‘žrtava’ skandala, piše International Business Times.

Celeb Jihad, koji je prvi objavio fotografije Watson i Seyfried, poznat je i po tome da montira fotografije i video snimke, kao što su to učinili s Halle Berry, Selenom Gomez i drugima. Nakon što su objavili Watson i Seyfried, primili su nekoliko prijetnji tužbama.

Prve gole fotografije slavnih, prvi Fappening dogodio se 2014. kad su objavljene fotografije Jennifer Lawrence, Kate Upton, Victorije Justice, Kim Kardashian i Ariane Grande.

Demantiji i prijetnje

Fotografije Watson i Seyfried prvo su se pojavile na Redditu i 4chanu prošli mjesec. Radi se o stotinama fotografija, ne samo njihovih, već i drugih glumica, na kojima su slikane u uobičajenim izdanjima, u toplesu ili gole. Watson je na fotografijama u bikiniju, a navodno postoji i snimka na kojoj joj se ne vidi lice, no glumica je to oštro opovrgnula.

‘Emmi su ukradene fotografije kad je prije nekoliko godina sa stilistom isprobavala odjeću u garderobi. Na njima nije gola. Odvjetnici su o svemu obaviješteni i više nemamo što komentirati’, rekla je njezina glasnogovornica.

Seyfried nije htjela komentirati, no njezini su odvjetnici uputili pisma portalu u kojima zahtijevaju da se slike Amande ‘gole i u intimnim trenucima s bivšim dečkom’ odmah uklone.

Još nije poznato tko stoji iza ovih krađa, no ako je suditi prema slučaju iz 2014., kad je za krađu osuđen Ryan Collins, kazne neće biti blage. Collins je upao u najmanje 50 računa na iCloudu i najmanje 72 računa na Gmailu, među kojima su bile Jennifer Lawrence, Kate Upton i Kirsten Dunst. Za to je osuđen na 18 mjeseci zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:10