ZBRKA

Ni pogreška organizatora nije zasjenila veliko slavlje Harrisona Forda u Cannesu: Evo što su napravili njemu i supruzi

Glumački veteran dobio je počasnu Zlatnu palmu, a najljepše riječi zahvale uputio je supruzi Calisti koja je sjedila iza njega

Harrison Ford i Calista Flockhart

 Patricia De Melo Moreira/Afp

Harrison Ford bio je u središtu pozornosti trećeg dana Filmskog festivala u Cannesu. Tamo je premijerno prikazan dugo iščekivan i, barem za glumca, posljednji nastavak franšize o najpoznatijem arheologu na svijetu, "Indiana Jones and the Dial of Destiny", kod nas preveden kao "Indiana Jones i zov sudbine".

No, osim o relativno mlakim reakcijama na Indyjevu borbu s nacistima i tome kako je 80-godišnji glumac jako dobrodržeći senior, danas svi pričaju o pogreški organizatora. Netko je, određujući gdje će tko sjediti, razdvojio Forda i njegovu suprugu Calistu Flockhart (58). Nju su smjestili u red iza supruga.

image

Harrison Ford i Calista Flockhart

Patricia De Melo Moreira/Afp

Na premijeru su stigli držeći se za ruke, a fotoreporteri su bili zadovoljni što mogu snimiti par koji se rijetko zajedno pojavljuje u javnosti. Pred festivalskom palačom Ford je doživio pravi zvjezdani doček, jer su ga došle pozdraviti doslovno tisuće fanova koji su izvikivali njegovo ime. Publika u dvorani dočekala je par stojeći, uz strastven pljesak, a najavljeni su kao:"Indiana Jones and Calista Flockhart".

Fotografi su zabilježili i kako se par zbunjeno okreće tražeći svoja sjedala. Kada su shvatili da sjedi iza njega, s lagano kiselim osmijehom nekadašnja "Ally McBeal", rekla je suprugu "Vidim". Po njegovoj reakciji i riječima "bar si odmah iza mene", moglo se vidjeti da nije presretan. Dok se par pokušavao smjestiti, dvoranom se prolamao pljesak, a cijela je situacija izgledala čudno.

Flockhart je na kraju sjela iza supruga, a onome tko je pogriješio s rasporedom i zašto, danas zasigurno nije lako. Ovakve pogreške rijetko se događaju, pogotovo kada je u pitanju pratnja zvijezde večeri. Njih su dvoje par od 2002. godine, vjenčali su se 2010. i, kako pišu američki mediji "nisu skupa od jučer" da bi se događale takve zabune.

image

Harrison Ford u Cannesu

Valery Hache/Afp

Fordov film, kojim se oprašta od Indiane Jonesa, jedan je od najpopularnijih uradaka na ovogodišnjem, 76. izdanju Festivala. Glumački veteran bio je jako emotivan, nekoliko se puta gotovo rasplakao. On je na početku dobio počasnu Zlatnu palmu iz ruku predsjednice Festivala Iris Knoblosch, što je bilo veliko iznenađenje za glumca. Zaslužio ju je za niz svojih sjajnih uloga, od "Ratova zvijezda" do "Bjegunca".

- Doista sam dirnut. Kažu da vam se neposredno prije smrti život odvrti pred očima, a ja sam upravo to vidio. Velik dio mojeg života, no ipak ne cijeli moj život. - rekao je Ford te posebno zahvalio Calisti Flockhart - Na tome mogu zahvaliti prije svega svojoj supruzi, koja je uvijek podupirala moju strast i snove.

image

Predsjednica Festivala Iris Knobloch predala je Fordu počasnu Zlatnu palmu

Valery Hache/Afp

Prve kritike filma poprilično su miješane. Variety je zabilježio kako tijekom 132 minute projekcije u dvorani nisu svi bili koncentrirani na film, bilo je šuškanja i razgovora.

Pišu da je pljesak koji je Ford dobio prije filma bio mnogo jači i strastveniji nego onaj na kraju. Ekipa filma predvođena Fordom i redateljem Jamesom Mangoldom, napisali su, dobila je svoje stojeće ovacije, no po standardima Cannesa, petominutni pljesak je samo "pristojna formalnost". "Indiana Jones i zov sudbine", u kina stiže 30. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:21