KRIZA

Nicholas Cage o teškom životnom periodu: ‘Bio sam u dugu 6 milijuna dolara, pristajao sam na bilo što‘

Tada je glumio i u filmovima koji su se mogli odmah gledati na kućnim videima, a ne samo one premijerno prikazane u kinu

Nicholas Cage u filmu ”Taoci” 2011.

 /Photo12 Via Afp

Glumac Nicholas Cage osvrnuo se na teško razdoblje kada je morao prihvaćati "bjednije" filmske uloge kako bi se izvukao iz duga.

Gostujući u emisiji "60 Minutes" na CBS-u, Cage je prolazio kroz financijske poteškoće nakon sloma tržišta nekretnina.

- Previše sam ulagao u nekretnine, tržište se srušilo, a ja se nisam izvukao na vrijeme. Sve sam im vratio, oko šest milijuna dolara, objasnio je 59-godišnji oskarovac.

- Bilo je to mračno razdoblje, ali uloge u filmovima su mi jako pomogle. Posao mi je oduvijek anđeo čuvar. Možda nije uvijek bio uspješan, ali je bio posao, dodao je.

image

Nicholas Cage u filmu "Lov na vještice" 2011.

/Photo12 Via Afp

Kako bi se izvukao iz financijske krize, prihvaćao je filmove koji su se mogli odmah gledati na kućnim videima, a ne samo one premijerno prikazane u kinu.

- Čak i ako je film bio malo "bjedniji", bilo mi je stalo do njega, istaknuo je.

U prošlogodišnjem razgovoru za GQ, objasnio je kako su neke njegove uloge bolje prošle, a neke i ne toliko.

- Kada sam radio četiri filma godišnje, ipak sam morao pronaći nešto u njima kako bih dao sve od sebe. Nisu svi uspjeli. Neki su bili sjajni, neki nisu, ispričao je 2022.

image

Nicholas Cage osvojio je Oscara za film "Napuštajući Las Vegas" 1996.

Kim Kulish/Afp

Cage je priznao da je plaća bila ono što ga je u konačnici natjeralo da potpiše ugovore za određene filmove.

- Ne mogu ulaziti u detalje, ali da, novac je faktor. Bit ću potpuno izravan oko toga. Nema razloga da ne budem. Postoje trenuci kada je to više faktor nego što nije. Ipak, još uvijek moram osjetiti da mogu pridonijeti tome da film bude zanimljiv gledateljima, rekao je 2019. za The New York Times.

- Nije tajna da sam u prošlosti napravio neke pogreške koje sam morao ispraviti. Financijske pogreške dogodile su se kada se tržište nekretnina srušilo, a zbog čega sam izgubio lavovski dio zarade. Ali nikada nisam podnio zahtjev za bankrot, ispričao je Cage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:39