SAZNAO PRESUDU

Nije izdržao: Kevin Spacey prvo teško uzdahnuo, a onda se potpuno slomio, krenule su suze...

Glumac, kojemu je danas rođendan, isprva je u sudnici djelovao hladnokrvno i uopće nije pokazivao emocije, no onda se slomio

Kevin Spacey 

 Tayfun Salci/Zuma Press/Profimedia

Dvostrukog oskarovca Kevina Spaceyja (64), zvijezdu TV serije "Kuća od karata", britanska porota u srijedu je, nakon nešto više od 12 sati vijećanja, proglasila nevinim po devet točaka optužnice za seksualno zlostavljanje.

Stojeći usred sudnice, glumac je isprva djelovao hladnokrvno i uopće nije pokazivao emocije, no kad je napokon pročitano da nije kriv, Spacey, kojemu je danas (26. srpnja) i rođendan, teško je uzdahnuo, očito od olakšanja, a onda i zaplakao.

Podsjetimo, optužbe protiv slavnog glumca počele su se pojavljivati prije skoro šest godina s obje strane Atlantika.

Tijekom suđenja u Londonu, koje je trajalo mjesec dana, sud je saslušao četvoricu muškaraca koji su tvrdili kako ih je Spacey seksualno napastovao između 2001. i 2013. Većinu tog vremena glumac je bio umjetnički direktor kazališta Old Vic, velike londonske kazališne kuće, prenosi The New York Times.

image

Kevin Spacey

Wiktor Szymanowicz/Nurphoto Via Afp

- Više puta između 2004. i 2005. dodirnuo me bez mog pristanka - ispričao je jedan podnositelj pritužbe. U nastavku je opisao i incidente koji su se dogodili jednom 2004. ili 2005. godine, kad ga je glumac "toliko snažno uhvatio za genitalije da je gotovo skrenuo s ceste dok su išli prema balu White Tie and Tiara u organizaciji pjevača Eltona Johna.

No glumac je tijekom suđenja rekao kako je s dotičnim muškarcem imao "sporazumnu zločestu vezu". Dodao je i kako ga je duboko shrvala karakterizacija njihovih susreta koju je iznio podnositelj pritužbe.

Elton John dao je iskaz u svrhu Kevinove obrane rekavši kako je "gospodin Spacey samo jednom, 2001., bio na njegovu balu", nekoliko godina prije nego što je tužitelj rekao da ga je glumac navodno neprimjereno pipao.

Drugi podnositelj pritužbe rekao je kako je pisao glumcu jer je htio da mu on bude mentor, nakon čega su otišli na piće u Spaceyjev londonski dom.

- Zaspao sam u stanu, a kad sam se probudio, zatekao sam Kevina na koljenima kako nada mnom izvodi oralni seks - ispričao je dotični na sudu. Glumac je pak tijekom suđenja rekao kako je to bio sporazumni oralni seks, nakon čega je, dodao je, muškarac žurno otišao, kao da je zažalio zbog susreta.

- Tužitelji su lagali u nadi da će dobiti financijsku korist. Nažalost, Spaceyjev promiskuitetan način života učinio ga je prilično lakom metom za lažne optužbe - rekao je 20. srpnja, Patrick Gibbs, glumčev pravni zastupnik.

Podsjetimo, Kevin je u intervjuu koji je dao u lipnju izjavio kako se namjerava vratiti glumi nakon suđenja.

- Znam da trenutačno postoje ljudi koji su me spremni zaposliti čim me se oslobodi ovih optužbi - rekao je tad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:05