REGIONALNA ZVIJEZDA

‘Nisam ja samo srpska pjevačica‘; Aleksandra Prijović izazvala lavinu komentara, a sad je sve objasnila

- Ne volim reći da pripadam ikome: svačija sam pjevačica i svakoga volim, poručuje Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović

 Tomislav Kristo/Cropix

Aleksandra Prijović najavila je i peti koncert u zagrebačkoj Areni te potvrdila status "najtraženije" pjevačice Balkana, a njena su obraćanja hrvatskim medijima zainteresirala čak i srpske medije, poput Nove.rs.

Kako je navela, velika joj je čast što je ostvarila takav uspjeh u Hrvatskoj jer je veliki dio života provela u Belom Manastiru, a ističe kako je ona "pjevačica svih, a ne samo srpska pjevačica".

- Odgojena sam tako da je, u koju god zemlju da odem, najvažnije kakav je čovjek - istaknula je.

image

Aleksandra Prijović

Tomislav Kristo/Cropix

Odgojena sam da mi, u koju god državu odem, bude najbitnije kakav je netko čovjek. Svaka država za mene je posebna. U Bosni volim slušati sevdah, kad sam u Hrvatskoj uživam si pustiti Olivera Dragojevića, posebno dok se vozim pored mora. U Zagrebu imam omiljeni restoran u koji volim ići. S obzirom da se sve ovo događa u Hrvatskoj, moram priznati da nekako… Ja sam ipak odrasla ovdje. Mislim da su ljudi koji su upoznati s time – jako ponosni na mene. Pogotovo oni što su išli sa mnom u školu i družili se. Kad negdje pročitam ‘srpska pjevačica‘… Ja nisam samo to, svačija sam. Ne volim reći da sam bilo čija, ali sam pjevačica svih i volim sve. Ne želim da me itko prisvaja i govori ‘samo naša‘. Gdje god dođem, publika me super dočeka i osjećam se kao da sam odrastala u svakoj od tih država- izjavila je 28-godišnja Prijović za Story.

Ova je izjava uzrokovala pravu lavinu komentara, a i sama Aleksandra nije mogla ostati ravnodušna i ne prokomentirati situaciju. Tom se prigodom obratila svima putem Instagrama.

image

Instagram priča

Screenshot/

- Iako nikada ne demantiram novinske napise, u ovom slučaju imam veliku potrebu obratiti vam se povodom jučerašnjeg teksta u kojem se navodi da se ne želim izjašnjavati kao srpska pjevačica. Svi jako dobro znaju da sam ja Srpkinja koja je odrasla u Hrvatskoj. Moja obitelj potječe iz Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine, kao i mnoge obitelji u našem kraju. Izjava koju sam dala je potpuno izvučena iz konteksta, a možda je i loše iskomunicirana s moje strane jer sam htjela reći da sam netko tko se u svim tim republikama osjeća kao kod kuće. Glazba nas treba spajati, a ne razdvajati. Žao mi je što je poruka zajedništva i ljubavi loše prenesena. Ja od svog nikada ne odustajem. Znam da ćete me razumjeti - napisala je u Instagram priči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 11:27