IZBAČEN JOOST KLEIN

Nizozemci ogorčeni zbog diskvalifikacije iznijeli svoju stranu priče: ‘Jako smo uznemireni, evo što se zapravo dogodilo‘

S natjecanja je izbačen Nizozemac Joost Klein.

Joost Klein

 Hollandse Hoogte/shutterstock/Hollandse Hoogte/shutterstock

Samo nekoliko sati prije velikog finala Eurosonga u Malmou dogodio se veliki skandal. S natjecanja je izbačen Nizozemac Joost Klein.

Diskvalificiran je nakon što je švedska policija istražila optužbu za neprimjereno ponašanje prema članici produkcijske ekipe, priopćila je Europska radiodifuzna unija (EBU) koja organizira natjecanje.

Sada se o svemu oglasio i Avrotros, koji pripada nizozemskom javnom RTV sustavu. Prenosimo ga u cijelosti:

- Nakon nastupa Joosta Kleina u četvrtak dogodio se incident. Bez prethodnog dogovora, Joosta su snimali dok je silazio s pozornice i žurio u greenroom. U tom trenutku, Joost je više puta dao do znanja da ne želi da ga se snima. Njegov zahtjev nije se poštivao. Zbog toga je Joost napravio prijeteći pokret prema kameri. Joost nije dotaknuo snimateljicu. Ovaj incident je prijavljen, nakon čega je uslijedila istraga EBU-a i policije.

Jučer i danas imali smo intenzivne konzultacije s EBU-om i predložili smo nekoliko rješenja. Unatoč tomu, EBU je ipak odlučio diskvalificirati Joosta Kleina. AVROTROS smatra da je kazna iznimno teška i nesrazmjerna. Zalažemo se za primjereno ponašanje, da ne bude zabune oko toga, ali po našem mišljenju, odluka o isključenju nije srazmjerna incidentu.

Jako smo razočarani i uznemireni zbog milijuna obožavatelja koji su večeras bili jako uzbuđeni. Ono što je Joost donio Nizozemskoj i Europi nije smjelo ovako završiti, naveli su u priopćenju.

Švedske i nizozemske novinske kuće izvijestile su da se protiv Kleina, koji je u finalu trebao nastupiti s pjesmom Europopa, vodi istraga nakon incidenta koji je uključivao djelatnicu televizijske producentske ekipe.

"Muškarac je osumnjičen za prijetnje i zastrašivanje. Ispitala ga je policija, ali nije zadržan", objavila je glasnogovornica švedske policije.

image

Joost Klein

Tobias Schwarz/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 18:02