VELIKI ZAOKRET

Njezin bijeg iz Saudijske Arabije pratio je cijeli svijet, a ovako danas izgleda njezin život

Rahaf Muhamed pobjegla je iz Saudijske Arabije, gdje je bila žrtva silovanja, a otkrila je i da su je majka i braća maltretirali

Rahaf Mohammed

 Profimedia, Instagram

Rahaf Mohammed (21) prije više od tri godine uspjela je pobjeći od svojih roditelja u Saudijskoj Arabiji, njezini dramatični bijeg pratio je cijeli svijet, a kako se sada čini, mlada dama itekako uživa u slobodi u Kanadi.

U svojoj knjizi 'Rebel: My Escape from Saudi Arabia to Freedom' objašnjava da joj je bijeg bio najbolji potez u životu jer je pobjegla od fizičkog, emocionalnog i verbalnog zlostavljanja svoje obitelji.

U knjizi je opisala kako su njezina braća 'kontorlirala svaki njezin pokret'. "Kada mi je bilo devet godina rekli su mi da nikada ne smijem otvarati noge i da uvijek moram sjediti uspravno s prekriženim nogama", napisala je. Također joj je bilo zabranjeno sjediti vani, a nije smjela čak ni sama otvoriti prozor ili ulazna vrata svoje spavaće sobe.

"Djevojački glas se nije smio čuti. Rečeno mi je da nikada ne smijem hodati u javnosti, a ako moram raditi, onda mogu jedino postati učiteljica u školi za djevojčice", napisala je u knjizi.

21-godišnjakinju su neprestano pod kontrolom držali njezina braća i majka, a za svako kršenje pravila, uslijedila bi stroga kazna. "Jednog je dana moja majka upalila šibicu i držala plamen šibice vrlo blizu mog tijela. Rekla mi je: 'Tvoje će tijelo izgorjeti, čak i u zagrobnom životu, ako uprljaš svoju čast ili čast svoje obitelji'", prisjetila se djevojka.

U središte svjetske pozornosti došla je kad je pobjegla u Tajland tvrdeći kako strahuje da će je obitelj ubiti. Tamo se zabarikadirala u hotelskoj sobi, gdje je provela šest noći, govoreći da ne želi kući zbog obitelji, što su oni opovrgavali. Svoj bijeg je isplanirala tako da je koristila savjete djevojaka koje je upoznala na internetu te je počela štedjeti novac na bankovnom računu svoje prijateljice, a u jesen 2018., dok je još bila u svojoj zemlji, upisala se na Sveučilište Ha'il gdje je imala više slobode da skine nikab, pa čak i da sama hoda ulicom. Međutim, jednog dana je unajmila vozača da je odveze do grada, a on ju je odvezao u planine i silovao.

Otkako je započela svoj novi život u Kanadi, Rahaf se odrekla svog prezimena al-Qunun i prije par mjeseci otvorila svoj profil na platformi za odrasle 'OnlyFans'.

"Neće biti eksplicitnog sadržaja na mojoj stranici, ako vam se ne sviđa onda se nemojte pretplatiti! Ova stranica je samo za moje prave fanove i možete pitati što god želite ili pričati u mom DM-u, sve dok nije eksplicitno! Hvala ljudima koji me vide kao osobu i poštuju moje odluke te me nastavljaju podržavati", napisala je i stavila poveznicu profila na svom Instagramu.

Svakodnevno objavljuje snimke na društvenim mrežama na kojima uživa u stvarima koje su joj bile zabranjene u njezinoj domovini i dijeli izazovne fotografije sebe dok uživa u novom životu u Kanadi, ističući svoju ogromnu tetovažu preko cijele ruke.

Prošle godine je objavila svoju fotografiju u nikabu dok je još živjela u Saudijskoj Arabiji, a pored nje novu fotografiju na kojoj pozira u bikiniju. Međutim, brzo se našla na udaru saudijskih kritičara koji su je napali da pozira "gola" i da, očito, za nju sloboda znači golotinju.

Kako kaže, njezin je jedini cilj pomoći drugim ženama diljem svijeta da iskuse slobodu koju ona upravo osjeća.

"Danas i u godinama koje dolaze, radit ću na podršci i slobodi žena diljem svijeta. Ista sloboda koju sam doživjela prvog dana kada sam stigla u Kanadu", rekla je. Dodala je da joj je na prvom mjestu učenje engleskog jezika.

"Želim biti samostalna, putovati i sama odlučivati o obrazovanju, karijeri i za koga će se udati", poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:35