RAT SE NASTAVLJA

Nova Angelinina tužba: ‘Pitt se ponaša kao mrzovoljno dijete koje je opljačkalo vinograd!‘

Tijekom godina za koje tvrdi da je ‘izgradio‘ posao, Pitt je snimao i pojavljivao se u desecima filmova, išao na bezbrojne promotivne nastupe...

Angelina Jolie i Brad Pitt

  sunset Box/Allpix Press/Profimedia/ sunset Box/allpix Press/profimedia

Brad Pitt je optužen da se ponaša kao "mrzovoljno dijete" koje je "opljačkalo" francuski vinograd u kojem je bio suvlasnik s Angelinom Jolie, navode odvjetnici u najnovijem pravnom podnesku, koji je nastavak drame bivšeg bračnog para koja se odvija po sudnicama.

Château Miraval je vinograd u Provansi, na jugu Francuske, koji je Pitt kupio sa svojom tadašnjom suprugom Jolie za otprilike 28 milijuna dolara 2008. Postali su 50/50 vlasnici imanja, kao i njegovog poduzeća za proizvodnju vina. Ali, Pitt je sada optužen da je potrošio milijune dolara na projekte izgradnje studija za snimanje i renoviranja bazena, prema tužbi koju je podnijela bivša Angelinina investicijska tvrtka Nouvel.

image

Miraval

Abaca/Abaca Press/Profimedia/Abaca/Abaca Press/Profimedia

Jolie je prodala svoj udio u Nouvelu 2021. ruskom oligarhu, a odvjetnici tvrde kako je to dodatno pogoršalo Pittovo ponašanje u vinariji. Prema tužbi koju je na uvid dobio Financial Times, Pitt se ponašao kao "mrzovoljno dijete" i upustio se u "očitu otimačinu novca". Jolieni odvjetnici kritizirali su glumca jer se predstavlja kao vinar, umjesto da prizna da se "bavi iluzijama, a ne zemljom i grožđem".

Nouvel, Jolieina bivša tvrtka, navodi u pravnom dokumentu da je Pitt "sudjelovao u sve nečuvenijim radnjama kako bi zadržao kontrolu" nad vinarijom, te da navodno "oduzima (proizvođaču roséa) njegovu imovinu".

image

Miraval Côtes de Provence

Crystal Pictures/Crystal Pictures/Profimedia/Crystal Pictures/crystal Pictures/profimedia

Marka rosea koju su Pitt i Jolie osmislili uz pomoć vinara Marca Perrina ostvarila je više od 16 milijuna dolara dobiti u 2022., prema Financial Timesu. Otkako se par razveo 2016., Pitt je navodno "osmislio do sada uspješan plan preuzimanja de facto kontrole nad Château Miravalom", tvrde Nouvelovi odvjetnici u podnesku kalifornijskom sudu.

U novim podnescima, Jolie se usmjerila na Pittov imidž kojim se prikazuje kao proizvođač vina, nazivajući njegove pokušaje "smiješnima".

"Tijekom godina za koje se navodi da je ‘izgradio‘ posao, snimao je i pojavljivao se u desecima filmova, a da ne spominjemo bezbrojne promotivne nastupe, glamurozna pojavljivanja diljem svijeta za filmske premijere i posjećivanje holivudskih zabava. Iako je bez sumnje posjećivao vinograde kako bi se divio radu francuskih radnika koji su zapravo učinili posao uspješnim, Pitt nije vinar", stoji u podnesku koji je objavio Page Six.

Borba oko vinarije samo je posljednja u nizu njihovih naizgled beskrajnih pravnih bitaka proizašlih nakon žučnog razlaza 2016. Pojedinosti su otkrivene u Vanity Fairu prošlog mjeseca nakon što su progovorili bivši šef osiguranja para, vinari, posrednici u nekretninama i drugi koji imaju intimna saznanja o vremenu koje je par proveo na jugu Francuske. U izvješću se navodi da su 2021. 48-godišnja Jolie i 59-godišnji Pitt postigli dogovor prema kojem će on otkupiti njezinu polovicu posla. Dogovor je zapeo kada je Pitt pokušao ubaciti dokument koji bi spriječio slavnu glumicu da javno govori o njihovoj neslavnoj svađi pred njihovom djecom u privatnom zrakoplovu 2016., stoji u tekst Vanity Faira. Pittovi predstavnici tvrdili su da je Jolie prva iznijela ideju o takvom dokumentu, a kada je glumac počeo pregovarati o sadržaju sporazuma, tada je Jolie odustala od dogovora.

Nedugo nakon toga, Jolie je prodala svoj udio u Nouvelu ruskom milijarderu Yuriju Shefleru, kojeg je Ministarstvo financija SAD-a proglasilo ‘oligarhom‘. Par je imao "uzajamnu i obvezujuću obvezu" za 160 milijuna dolara vrijedan posao Chateau Miravala i dogovorili su se da neće prodavati bez dopuštenja onog drugoga. Prema Vanity Fairu, Jolie kaže da "takav sporazum nikada nije postojao". Pitt je otkrio da je njegova bivša supruga "potajno" prodala svojih 50 posto udjela kada je u priopćenju za javnost 2021. objavljeno da ima nove poslovne partnere, tvrde glumčevi odvjetnici. Kupac je bio dio konglomerata votke "povezanog s Rusijom" na čijem je čelu bio Shefler, koji je iskoristio svoj novi odnos sa zvijezdom s A-liste slavnih kako bi povećao i poboljšao svoj ugled, navodi se u sudskim podnescima.

"Za Jolie je prodaja bila poslovna transakcija na koju je imala svako pravo. U nastojanju da očuva vlastito mentalno zdravlje i dobrobit, tražila je i pronašla ono za što je vjerovala da će biti dobar poslovni partner za Pitta", rekao je izvor za Vanity Fair. Pitt je, s druge strane, tu prodaju vidio kao "izdaju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:18