HOOLYWOODSKA ZVIJEZDA

NOVA ŠOKANTNA SVJEDOČENJA O SCIJENTOLOŠKOJ CRKVI 'Toma Cruisea smatraju božanstvom...'

 
 Profimedia, AKM-GSI

U dokumentarcu 'Going Clear: Scientology and the Prison of Belief' snimljenom 2015. godine izneseno je niz optužbi protiv Toma Cruisea, velike hollywoodske zvijezde, pripadnika Scijentološke crkve i jednoga od najistaknutijih članova kontroverzne crkve.

Glumica Leah Remini, koje je prije nekoliko godina napustila Scijentologiju te u nizu intervjua iznosila šokantne podatke o Tom Cruiseu, ali i Scijentološkoj crkvi, ponovno je progovorila.

Za Daily Beast je ustvrdila kako Cruise ima poseban tretman u Scijentološkoj crkvi.

- On se u Scijentološkoj crkvi smatra božanstvom. Pripadnicima Crkve se nameće stav kako on spašava svijet. On je drugi po važnosti u Crkvi, odmah iza Davida Miscavigea, vođe Crkve, rekla je za Beast.

Ispričala je kako se pripadnici Crkve uvijek brinu da Tom Cruise, kada su s njim negdje vani, ne dođe u doticaj sa materijalima, poput časopisa, u kojima se piše protiv scijentologije.

- Većina ljudi misli da je on nevina žrtva u ovoj cijeloj priči, ali on je itekako svjestan svega što se događa u Crkvi, uključujući zlostavljanja.

- On je dio toga, tvrdi Leah.

Prema njezinim riječima, zvijezda filmova 'Top Gun' i Nemoguća misija' nije u istoj kategoriji poput ostalih pripadnika Crkve, upravo zbog bliskog odnosa sa vođom Miscavigeom.

Ona tvrdi da joj je jedan dužnosnik unutar Crkve otkrio da je Miscavige naredio Cruiseu da odredi kaznu za jednog visokog člana.

Cruisova bliskost s Miscavigeom mu je priskrbila saznanje o unutarnjim operacijama o kojima ostali članovi pojma nemaju, uključujući sklonost tjelesnom kažnjavanju.

- David Miscavige mu je najbolji prijatelj, a jedan visoki član Crkve mi je otkrio da Miscavige stalno prijeti osoblju da će dovesti Toma Cruisea u Zlatnu bazu (sjedištu Crkve) da ih pošteno ispraši, tvdi Leah Remini.

Fox News dobio je i komentar Scijentološke crkve u kojima oni negiraju sve optužbe koje je iznijela glumica.

- Dala je intervju kako bi promovirala svoj lažni TV reality show, napominje se u njihovu komentaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:20