REMAKE

Nova verzija ‘Crvene Sonje‘: Ratnica u metalnom bikiniju ponovno maše mačem na radost mnogih

U ulozi za koju je Brigitte Nielsen dobila Zlatnu malinu, ovaj put je 30-godišnja talijansko-američka glumica Matilda Lutz

Brigitte Nielsen glumila je Crvenu Sonju u filmu iz 1985. godine

 M.g.m-united Artist - Schapiro, Steve - Album/Album/Profimedia

Produkcijska kuća Millennium Media objavila je prvu fotografiju iz remakea filma "Crvena Sonja" (Red Sonja), u režiji M.J. Bassett. U ovoj adaptaciji jednog od najpoznatijih uradaka iz fantasy podžanra "mača i magije", ratnicu vještu s hladnim oružjem glumi 30-godišnja Matilda Lutz. Ta zgodna glavna junakinja nove verzije priče je talijansko-američka glumica koja je osim u seriji "Medici", glumila u nekoliko filmova B produkcije, poput trilera "Revenge" i horora "Rings".

Na fotografiji koja ne govori previše vidi se Crvena Sonja s mačem preko ramena, dok u pozadini bjesni vatra. Detalje radnje ove filmske adaptacije produkcija je zasad uspjela sakriti. Film se snima u Bugarskoj i Grčkoj. U njemu osim Lutz glume Robert Sheehan, Michael Bisping, Martyn Ford i Eliza Matengu.

image

Matilda Lutz

-/Sgp/Profimedia/-/Sgp/Profimedia

Crvena Sonja nastala je po istoimenom stripu Marvel Comicsa i kasnije Dynamite Entertainmenta, a lik se temelji na junakinji koju je stvorio Robert E. Howard, zvijezda pulp fictiona i otac Conana Barbarina. Sonja spada u isti onaj divlji svijet u kojem je smješten i Conan. Njezin je zaštitni znak, osim mača, bikini-oklop načinjen od metalnih ljuskica.

U filmu iz 1985. godine, u kojem je Crvenu Sonju glumila Brigitte Nielsen, neustrašiva ratnica bila je u osvetničkom pohodu zbog smrti obitelji te oslobođenja njezine zemlje od tiranije zle kraljice Gedren. Arnold Schwarzenegger, Conan, zbog tog je filma raskinuo desetgodišnji ugovor s producentom Dinom De Laurentiisom. Naime, Conanovo je pojavljivanje trebalo biti simbolično, no autori su željeli izvući što više na račun Arniejeve slave. Zato je on, umjesto dva tjedna, na snimanju proveo pet, a uloga je zahvaljujući montaži filma, od običnog pojavljivanja prerasla u glavnu mušku iako njega o tome nitko nije obavijestio. Film je dobio katastrofalne kritike, a od zvjezdane karijere Brigitte Nielsen, koju su u to doba smatrali jednom od najseksi žena u Hollywoodu, nije bilo ništa. Nielsen je za svoju izvedbu dobila i antioscara, Zlatnu malinu.

image

Brigitte Nielsen glumila je Crvenu Sonju u filmu iz 1985. godine

M.g.m-united Artist - Schapiro, Steve - Album/Album/Profimedia

Nova se verzija dugo najavljivala i iščekivala, no očito je britansko-američka scenaristica i redateljica M. J. Basset jedina imala dovoljno vještine da nađe financijaše i dovoljno hrabrosti da se upusti u projekt. Bassett je radila brojne televizijske projekte, primjerice režirala je epizode "Altered Carbona" i "Powera". Njezini najpoznatiji filmski uraci su "Solomon Kane", priča o još jednom liku iz pera Roberta E. Howarda s Jamesom Purefoyem u glavnoj ulozi, te horor "Deathwatch", u kojem su glumili Jamie Bell, Matthew Rhys i Andy Serkis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:51