TENISAČ VELIKOG SRCA

NOVAK ĐOKOVIĆ IZNENADIO JOŠ JEDNIM HUMANITARNIM POTEZOM 'Novac mi nije potreban. Zaradio sam dovoljno da mogu nahraniti cijelu Srbiju'

 Andrej Isakovic / REUTERS

Najpoznatiji srpski tenisač Novak Đoković pokazao je još jednom svoju humanitarnu stranu odlučivši otvoriti restoran u kojem će se hrana dijeliti besplatno.

Kako piše portal Klix.ba, Đoković je vlasnik dva luksuzna restorana i sad je odlučio otvoriti i treći, no namijenjen beskućnicima i svima koji nemaju dovoljno novaca za hranu.

‘Novac mi nije potreban. Zaradio sam dovoljno da mogu nahraniti cijelu Srbiju. Stoga sam se odlučio zahvaliti ljudima koji su mi bili podrška i navijali za mene. Oduvijek sam volio hranu, u mojoj obitelji hrana je bila strast’, rekao je Đoković.

Još se ne zna lokacija na kojoj će otvoriti restoran, hoće li to biti negdje u Srbiji ili Monte Carlu.

Đoković je prije dvije godine postao prvi tenisač u povijesti koji je u jednoj sezoni zaradio više od 20 milijuna dolara od turnira. U cijeloj karijeri od turnira je zaradio oko 108 milijuna dolara, a u tu svotu ne ulazi novac od sponzora.

Ovo nije prvi put da se Novak i njegova supruga Jelena uključuju u humanitarne akcije, a između ostalog osnovali su Zakladu Novak Đoković koja pomaže djeci u socijalno ugroženim sredinama u Srbiji pri obrazovanju i odrastanju općenito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:15