BIZARNE ŽELJE

Nove optužbe na račun slavne TV voditeljice: ‘Ne obraćaj joj se, ne pristupaj joj, ne gledaj ju!‘

Nove optužbe dolaze u jeku istrage koja je pokranuta nakon serije tvrdnji da Ellen oko sebe stvara toksičnu i zlostavljačku atmosferu
Ellen DeGeneres 
 Hahn Lionel/abaca/Abaca Press/Profimedia

Bivši producent emisije Australia Today objavio je bizarnu listu zahtjeva koju je imala poznata voditeljica Ellen DeGeneres kad je prije sedam godina gostovala u programu, piše Daily Mail.

Neil Breen, koji je sada radijski voditelj, kazao je da su Ellenini asistenti morali 'hodati kao po jajima' dok se sada 62-godišnja TV zvijezda pripremala za nastup i razgovor s reporterom Richardom Wilkinsom te 2013. godine.

Prije intervjua jedan od Elleninih producenata upozorio je Breena da svakako naglasi da je Ellen dobitnica Emmyja.

'Producent nas je pozvao sa strane i rekao: 'Slušaj Neil, nitko ne smije razgovarati s Ellen. Ne obraćaj joj se, ne pristupaj joj, ne gledaj ju! Ona će ući, sjesti, razgovarati s Richardom i nakon toga otići.' Ja sam na to pitao zar ju zaista ne smijem ni pogledati? Čitava stvar mi se činila vrlo bizarnom', ispričao je Breen.

Iako je bio izvršni producent showa, Breen kaže kako nikada nije imao šansu upoznati Ellen već je sve dogovarano preko njezine američke ekipe.

'Ne krivim Ellen što nisam mogao razgovarati s njom. No mogu vam reći da je njezina ekipa hodala kao po jajima', kaže Breen.

Ovo svjedočanstvo dolazi u jeku unutarnje istrage koja je pokranuta nakon serije tvrdnji da Ellen oko sebe stvara toksičnu i zlostavljačku atmosferu.

Ellen, koja za sebe uvijek tvrdi da je njena filozofija 'budite ljubazni jedni prema drugima', i njezina emisija predmet su istrage koja će pokušati utvrditi kakvo je iskustvo rada s poznatom voditeljicom.

U internom dopisu poslanom Elleninim zaposlenicima stoji da će biti ispitani u vezi tvrdnji o maltretranju, rasizmu i prijetnjama koja se, navodno, događaju iza scene.

No Ellen DeGeneres nije optužena ni za kakav prekršaj.

Ranije ovoga mjeseca, više je Elleninih zaposlenika optužilo slavnu voditeljicu za stvaaranje 'toksične atmosfere'. Jedan trenutni i deset bivši zaposlenika optužili su troje izvršnih producenata Eda Glavina, Mary Connelly i Andyja Lassnera za 'bullyng'.

Kako je jedan dobro upućeni izvor kazao za BuzzFeed, producenti su smatrali da je pravi srećković svatko tko radi za Ellen, a ako je netko imao problema, 'mogao je jednostavno otići jer bi se začas zaposlila nova osoba s obzirom da svi žele raditi za Ellen'.

Iako sama Ellen nije nizašto optužena, zaposlenici kažu kako su dobili naputak da joj ne prilaze i da joj se uopće ne obraćaju ako je susretnu u zgradi.

Jedan od zaposlenika je kazao: 'Ako već ima svoj show i ako je njezino ime u naslovu emisije, onda bi se ona trebala više interesirati o tome što se događa. Mislim da su joj producenti govorili da je sve u redu, da su svi sretni i ona je to vjerovala. No morala se raspitati kakvo je stvarno stanje stvari.'

Jedna crnkinja je tvrdila da je bila izložena seriji 'mikroagresivnih događaja', njezin zahtjev za povišicom su ignorirali, a optužili su je i da 'hoda okolo izgledajući ljutito i očajno' nakon što je zamolila da svo osoblje prođe radionicu iz međuljudski odnosa.

Jedan drugi bivši zaposlenik kaže kako je dobio otkaz nakon što je uzeo bolovanje kako bi se oporavio od pokušaja samoubojstva.

'Ako se netko pokušao ubiti, onda stvarno ne želite tu osobu izložiti dodatnom stresu', kaže bivši Ellenin zaposlenik.

Producenti optuženi za 'bullyng' sve navode odbacuju i kažu kako im je žao ako je i jedna osoba u njihovom timu imala loše iskustvo te da će se potruditi u budućnosti biti bolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:56