GNJUSNO

Novih 13 žena optužilo hvaljenoga glumca za silovanje: ‘Svi su nam govorili - oh, ok, to je samo Gerard!‘

Nijedna od novih 13 prijava, od kojih su neke podnesene anonimno, trenutno nije službena kaznena prijava

Gérard Depardieu

 Loic Venance/Afp

Trinaest žena pridružilo se navodnoj žrtvi koja optužuje filmsku zvijezdu Gerarda Depardieua (74) da ju je silovao. Sada su i druge žene prijavile njegovo seksualno neprimjereno ponašanje, prenosi Daily Mail.

Francuski Mediapart objavio je dosje u kojem se opisuje kako je 74-godišnja zvijezda redovito lovila svoje žrtve tijekom produkcija, uključujući i Netflixovu krimi dramu ‘Marseille‘.

Depardieu, koji se proslavio u hitovima kao što su ‘Zelena karta‘ i ‘Posljednji metro‘, oštro odbacuje ove tvrdnje, a njegov je glasnogovornik poručio da ‘službeno poriče sve optužbe.‘

Ovo je uslijedilo nakon što je francuska glumica, 31-godišnja Charlotte Arnould optužila Depardieua da ju je silovao u njegovoj pariškoj vili. Arnould se odrekla svog zakonskog prava na anonimnost krajem 2021. u znak protesta zbog dugog trajanja istrage, a u javnost je izašla nakon što je Depardieu optužen za silovanje i seksualni napad.

Samo nekoliko dana nakon što je podignuta optužnica protiv njega, Depardieu se vratio na pariški set policijske drame ‘Maigret And The Dead Girl‘, u kojoj glumi s Jade Labeste.

Navodno postoji snimka seksualnog čina s Arnould iz kolovoza 2018., ali glumac tvrdi da je njihov odnos bio sporazuman.

"Osim tužbe Charlotte Arnould, prikupili smo još 13 iskaza drugih žena koje tvrde da su bile podvrgnute seksualno neprikladnim gestama ili ponudama slavnoga glumca, a koje su različite razine težine. U različitim iskazima čini se da se ponavlja ista scena. One su glumice, vizažistice i članice ekipe", piše u novom izvješću Mediaparta.

image

Gérard Depardieu

Anne-christine Poujoulat/Afp

"Potvrđuju da im je stavljao ruku na stražnjicu, među noge, na bedra ili na trbuh - kao i da im je davao opscene seksualne prijedloge te je ponekad bilo uključeno i stenjanje", dodaju.

Nijedna od novih 13 prijava, od kojih su neke podnesene anonimno, trenutno nije službena kaznena prijava. Također se navodi da se na navedene incidente znalo reagirati samo osmijehom i riječima: "Oh, ok, to je samo Gerard!"

Mediapart sugerira da su se mnoge žrtve bojale da bi njihova žalba mogla dovesti do negativne reakcije te da zbog toga više nikada neće moći raditi svoj posao koji im je prijeko potreban.

Mediapart primjećuje ‘asimetriju između, s jedne strane, često mladih, nesigurnih žena koje su na svojim početcima karijere, te svjetski poznatog glumca s druge strane, čija sama prisutnost ponekad omogućuje financiranje filma‘.

Slučaj Charlotte Arnould trenutno se provlači na francuskim sudovima, nakon što je pokušaj Depardieuovog odvjetnika da poništi optužbe odbijen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 10:43